Italië 1970. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Massimo Ranieri, Ottavia Piccolo, Lucia Bosé, Tina Aumont en Frank Wolff.

VPRO Cinema

Metello (Ranieri), een wees die op het platteland is opgevoed, keert terug in Florence, waar hij eerst via vrienden van zijn vader, maar geleidelijk aan steeds gemotiveerder betrokken raakt in de klassenstrijd. Hij trouwt met Ersilia (Piccolo), een bouwvakkersdochter, maar kan zijn gezin niet onderhouden. Dan neemt hij deel, aan de stakingen van 1872. Anders dan in de verwante film [KA9]ADALEN `31 (1969) van Bo Widerberg, versterkt de romantische en esthetische aanpak het sociaal pamflet niet, maar maakt hij van de film alleen maar een fraai prentenboek. De stakingsscènes zelf zijn echter indringend gefilmd en er zijn mooie rollen van Bosé als Viola, Wolff als Betto en vooral Piccolo, die in Cannes werd gelauwerd als Beste Actrice. Het scenario is van Suso Cecchi d'Amico, Luigi Buzzoni, Ugo Pirro en regisseur Bolignini naar de roman van Vasco Pratolini. Mono.

credits

Regie:
Mauro Bolognini
Cast:
Massimo Ranieri, Ottavia Piccolo, Lucia Bosé, Tina Aumont, Frank Wolff, Pino Colizzi, Mariano Rigillo, Renzo Montagnani, Luigi Diberti
Muziek:
Ennio Morricone
Schrijver:
Vasco Pratolini
Jaar:
1970
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Metello (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken