Italië 1967. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Spaak, Hywell Bennett, Hugh Griffith, Paolo Stoppa en Vittorio Caprioli.

VPRO Cinema

Een beroemd violist is gelukkig getrouwd met een dertig jaar jongere vrouw, maar hij maakt zich zorgen over haar toekomst na zijn dood. In overleg met haar selecteert hij een jonge huwelijkskandidaat, die echter geen geduld heeft om te wachten tot zijn voorganger een natuurlijke dood is gestorven. De vrouw laat zich inpakken door zijn vuur en wordt medeplichtig aan een reeks steeds mislukkende moordaanslagen. Een onderhoudende komedie wordt gedragen door de ironie en warmte van Griffith als de oude echtgenoot. Bennett daarentegen is zo'n oen dat Spaak overmatige moeite moet doen om aannemelijk te maken dat ze hem verkiest. Uit de luxueuze decors en verkleedpartijen is duidelijk op te maken dat het oorspronkelijk een theaterstuk was.

credits

Regie:
Pasquale Festa Campanile
Cast:
Catherine Spaak, Hywell Bennett, Hugh Griffith, Paolo Stoppa, Vittorio Caprioli, Romolo Valli, Milena Vucotic, Gianrico Tedeschi, Francesco Mulé
Muziek:
Armando Trovajoli
Jaar:
1967
Alt. titels:
Marito mio e l'ammazzo quando mi pare, Il
Genres:
Komedie, Misdaad
Trefwoorden:
Lichte komedie
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen