Frankrijk 1976. Drama van Jacques Renard. Met o.a. Philippe Noiret, Dominique Labourier, Patrick Chesnais, Suzanne Flon en Catherine Lachens.

VPRO Cinema

Een kleine oplichter heeft zich ge[KA3]installeerd in een noordelijk mijnplaatsje. Hij dringt zich tussen een mede- oudstrijder uit Algerije en een ongehuwde moeder in. Het besef van zijn eigen middelmatigheid na de zoveelste mislukking maakt hem tijdens een carnavalsoptocht tot moordenaar. Een zowel door het milieu als de personages ongewoon regiedebuut waarin Noirets goedmoedige imago in het absolute tegendeel wordt omgekeerd (zodat het publiek afknapte of wegbleef). Niettemin is hij verontrustend overtuigend, terwijl ook de andere acteurs zich authentiek integreren in de plaatselijke bevolking. Niet geheel evenwichtig in de combinatie van volkse vrolijkheid als verpakking van uitzichtloze verveling met morsige kleine privédrama's. Toch opmerkelijk omdat in de film níét op de personages wordt neergekeken.

credits

Regie:
Jacques Renard
Cast:
Philippe Noiret, Dominique Labourier, Patrick Chesnais, Suzanne Flon, Catherine Lachens, Monique Chaumette, Fabrice Plucienneck, Maurice Jacquemont, Liliane Rovère
Jaar:
1976
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Monsieur Albert (1976) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken