Frankrijk 1958. Biografie van Jacques Becker. Met o.a. Lilli Palmer, Anouk Aimée, Lea Padovani, Gérard Séty en Lila Kedrova.

VPRO Cinema

De tuberculeuze schilder Modigliani drinkt de verbittering over zijn miskenning weg in de kroegen van Montparnasse. De toewijding van een verliefde jonge vrouw uit gegoede familie, en zijn verhuizing naar het Zuiden van Frankrijk, komen voor zijn gezondheid te laat, en hij is nog maar net gestorven, als de kunsthandelaren zijn doeken voor een prikje komen wegkopen. Het door en voor Max Oph[KA3]uls ontwikkeld scenario werd na diens dood overgedragen aan Becker zonder aanpassing aan zijn wezenlijk andere talenten. Het resultaat is een intelligente, smaakvolle en voortreffelijk geacteerde film die nooit echt indringend wordt (maar zich positief blijft onderscheiden van de gemiddelde kunstenaarsbiografie). Kleur wordt node gemist.

credits

Regie:
Jacques Becker
Cast:
Lilli Palmer, Anouk Aimée, Lea Padovani, Gérard Séty, Lila Kedrova, Judith Magre, Denise Vernac, Marianne Oswald, Lino Ventura, Gérard Philipe
Muziek:
Georges Van Parys
Jaar:
1958
Alt. titels:
Modigliani Of Montparnasse
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Montparnasse 19 (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken