België 1977. Mysterie van Maurice Rabinowicz. Met o.a. Geraldine Chaplin, Sami Frey, Marcel Dalio, Éve Bonfanti en Quentin Milo.

VPRO Cinema

Fran[KA10]cois (Frey), een man zonder verleden, is vanuit zijn raam getuige van de hardhandige opsluiting van een onbekende in een naburig psychiatrisch ziekenhuis. Er ontstaat een mysterieus contact met de gevangene, die zijn baas, directeur van een wapenfabriek, heeft gedood. Eenzelfde soort contact verbindt hem met een militant theatergezelschap, dat voor de bevrijding van de ingeslotene ijvert, maar vooral met Lise (Chaplin), wier geliefde hij wordt. Een interessant en origineel thema, verknald door de zware en eentonige regie en het niet als te vlotte tempo. Mooie beelden (Jean-Jacques Mathy) van een grijsgroen en schemerig Brussel. Deels gered door de Franse acteurs en Chaplin, die een raadselachtig personage neerzet.

credits

Regie:
Maurice Rabinowicz
Cast:
Geraldine Chaplin, Sami Frey, Marcel Dalio, Éve Bonfanti, Quentin Milo, Jan Declair, Guy Pion, Monette Loza, Chantal Lempereur, Véronique Peynet, Denise Volny, Zelman Koletschnikov, Adrian Brine, Arié Yass, Suzy Falk
Muziek:
Marc Hérouet
Jaar:
1977
Alt. titels:
Page d'amour, Une
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Ziekenhuisfilm
Landen:
België

op televisie
0 uitzendingen

Une page d'amour (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken