Paris nous appartient

1958, Jacques Rivette, 120 minuten

Frankrijk 1958. Mysterie van Jacques Rivette. Met o.a. Betty Schneider, Gianni Esposito, Françoise Prévost, Jean-Claude Brialy en Daniel Croheim.

VPRO Cinema

Een naïef meisje belandt via haar broer op een soirée van mislukte kunstluizen en snobs. Gesprekken, onder invloed van alcohol, over een verdwenen musicus en de plotselinge dood van een zich provocerend gedragende ex-journalist, onthullen het bestaan van een geheimzinnige organisatie. De bewust abstract gehouden komplotintrige is de aanleiding voor een reeks vreemde situaties waarvoor overbekende Parijse plekjes verrassend zijn gebruikt en een psychologische uitdieping van de personages. Een reeks visuele verwijzingen naar beroemde films - vooral KISS ME DEADLY - en de rollen van de regisseurs Chabrol, Demy en Godard maken dit een typisch vroeg nouvelle vague-werkstuk met alle boeiende en irritante aspecten van dien. Scenario van regisseur Rivette en Jean Gruault. Camerawerk van Charles Bitsch.

credits

Regie:
Jacques Rivette
Cast:
Betty Schneider, Gianni Esposito, Françoise Prévost, Jean-Claude Brialy, Daniel Croheim, François Maistre, Malka Ribovska, Jean Martin, Jean-Marie Robain
Scenario:
Jacques Rivette
Camera:
Charles Bitsch, Charles L. Bitsch
Muziek:
Philippe Arthuys, Ivo Malec
Jaar:
1958
Alt. titels:
Paris Is Ours
Genres:
Mysterie, Drama, Experimenteel, Thriller
Trefwoorden:
Nouvelle Vague, Experimentele film
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

Paris nous appartient (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer