Frankrijk 1975. Drama van Jacques Baratier. Met o.a. Bernadette Lafont, Daniel Duval, Jean-Pierre Darras, Roland Dubillard en Robert Castel.

VPRO Cinema

Een drietal woonwagenbewoners leeft op de grens van een vuilnisbelt en sloppenwijk en behoudt marginale zelfstandigheid door middel van sloopwerk en activiteiten op de rand van de legaliteit, die hen in conflict brengen met de proletarische buurtgenoten die zich willen organiseren met als doel verbetering van hun leefomstandigheden. Urbaniseringsplannen van de gemeente - gebracht als de utopie van de 'klasseloze maatschappij' - drijven de explosieve situatie op de spits. Deze - oorspronkelijk korte en voor tv gemaakte - film werd in 1970 door een vertoningsverbod getroffen en later op lengte gebracht met aanvullende documentaire en politiek-satirische scènes. De romantisering van de principieel onaangepaste helden is al te gemakkelijk, maar de ironie en losse-pols-aanpak van de verschillende elementen werken toch verkwikkend.

credits

Regie:
Jacques Baratier
Cast:
Bernadette Lafont, Daniel Duval, Jean-Pierre Darras, Roland Dubillard, Robert Castel, Françoise Lebrun, Yvan Lagrange, Xavier Gélin, Nicole Karen
Muziek:
Michel Legrand, Claude Nougaro
Jaar:
1975
Alt. titels:
Ville bidon, La
Genres:
Drama, Documentaire
Trefwoorden:
Sociaal drama, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Ville bidon (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken