Frankrijk/Polen 1991. Oorlogsfilm van Krzysztof Rogulski. Met o.a. Jacques Bonnafé, Thérèse Liotard, Marie Dubois, Pierre Vaneck en Brigitte Roüan.

VPRO Cinema

Tijdens WO II zorgen een ouderpaar, dat in het verzet zit, ervoor dat hun kinderen op het platteland in veiligheid worden gebracht. De kinderen, die onwetend zijn over feit dat hun ouders meedoen met de ondergrondse beweging, doen een mislukte poging hen te vinden. Daarna vermaken zij zich en de dorpsbewoners met satirische toneelopvoeringen, die niet direkt als vleiend kunnen worden uitgelegd jegens de bezetter. Met een zeker gevaar voor eigen leven en dat van de dorpelingen beleven zij een petite histoire in een grote oorlog. Trage film, zelfs voor geduldige kinderen. Scenario van Agnès Poullin en regisseur Rogulski. De plaatjes van Gilles Moison en Jacek Piusluski springen er uit door hun rijkdom aan details en schoonheid, maar dat maakt nog geen boeiend geheel.

credits

Regie:
Krzysztof Rogulski
Cast:
Jacques Bonnafé, Thérèse Liotard, Marie Dubois, Pierre Vaneck, Brigitte Roüan, Jean-Claude Bouillon, Jerzy Rogulski, Maciej Stuhr, Irena Sztyber, Kuba Jablonski, Piotr Grabka, Grzegorz Marcinkowski, Michal Prosinski, Jacques Bonnaffé
Scenario:
Agnès Poullin, Krzysztof Rogulski
Camera:
Jacek Prosinski
Muziek:
Elisabeth Sikora, Elizabeth Sokura
Jaar:
1991
Alt. titels:
Enfants du vent, Les, Les Enfants de la guerre
Genres:
Oorlogsfilm, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk, Polen

op televisie
0 uitzendingen

Les enfants du vent (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken