Nestor Burma : Du Rebecca rue des Rosiers

1992, Maurice Frydland, 85 minuten

Frankrijk/Zwitserland 1992. Mysterie van Maurice Frydland. Met o.a. Guy Marchand, Natacha Lindinger, Pierre Tornade, Patrick Guillemin en Michel Fortin.

VPRO Cinema

Op een nacht wordt een jonge vrouw op straat verwond door messteken. Zij sleept zich naar een flat, ploft neer in een stoel en sterft. De bewoner van het appartement, kunstschilder Bachet (Vilers), doet een beroep op zijn vriend, de priv[KA1]e-detective Nestor Burma (Marchand). Die ontdekt dat het slachtoffer, een joodse vrouw, een oorlogsmisdadiger op het spoor was, die verantwoordelijk is voor de dood van haar grootvader in 1944. Het lijkt allemaal erg dramatisch maar regisseur Frydland trekt de kaart van de humor, zonder zich te bekommeren om de tragiek die erachter steekt. De geloofwaardigheid leidt er vanzelfsprekend onder. Gelukkig is er Marchand als de efficiënte, maar nonchalante speurder. Naar de roman van Léo Malet, scenario en dialogen van Pierre Uytterhoeven en Christian Watton. Fotografie van Francis Junek.

credits

Regie:
Maurice Frydland
Cast:
Guy Marchand, Natacha Lindinger, Pierre Tornade, Patrick Guillemin, Michel Fortin, Vania Vilers, Jean-Pierre Castaldi, Lionel Astier, Marcel Bluwal, Jacques Lalande, Michel Favart, Lionnel Astier
Camera:
Francis Junek
Muziek:
Christian Gaubert
Schrijver:
Léo Malet
Jaar:
1992
Alt. titels:
Rebecca, rue des Rosiers, Du Rebecca rue des Rosiers
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Frankrijk, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer