Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1991. Drama van Walter Bernstein. Met o.a. Matt Dillon, Kyra Sedgwick, Jerry Stiller, Kevin Rooney en Michael C. Russo.

VPRO Cinema

Derderangsbokser Dillon woont met vrouw (Sedgwick) en baby in New York, waar hij zijn gezin door bokswedstrijden met moeite kan onderhouden. Zij is een meisje van het provinciale Kansas City en droomt van een leven in de jet-set. Bovendien heeft ze heimwee naar haar geboortestad en haar familie, maar hij heeft het geld niet voor de treinreis. Zijn manager biedt hem duizend dollars voor een gevecht met een kanshebber voor de wereldtitel. Hij vindt dat hij er nog niet rijp voor is, maar zij denkt enkel aan het geld. Achter elke grote man staat een nog grotere vrouw wordt wel eens beweerd. De afloop van de geschiedenis wordt niet getoond, maar indien Dillon die wedstrijd zou winnen zou hij met een slag een bokser van wereldniveau zijn. Maar je moet natuurlijk in jezelf geloven. Irwin Shaw schreef het verhaal dat door Bernstein zelf werd geadapteerd. Nostalgische fotografie van Dick Quinlan.

credits

Regie:
Walter Bernstein
Cast:
Matt Dillon, Kyra Sedgwick, Jerry Stiller, Kevin Rooney, Michael C. Russo, Joe Santarpia, Jared Harris, Jane Krakowski, Ashley Affrunti, Brittany Affrunti
Muziek:
Fred Astaire, Victor Youmans, Clifford Grey, Harry Warren, Al Dubin, Steve Clayton, Dick Hyman
Jaar:
1991
Alt. titels:
Return To Kansas City
Genres:
Drama, Sportfilm
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen