steun vpro

Binnenkort te zien

Films en series bij en/of van de VPRO

Binnenkort te zien

Films en series bij en/of van de VPRO

Deze films en series worden binnenkort uitgezonden bij de VPRO of zijn in de bioscoop te zien.

films

De aflossing (Telefilm)

woensdag 26 april, vanaf 20.30 uur op NPO 3
herhaling: vrijdag 30 juni, vanaf 21.45 uur op NPO 3
Regie: Jorien van Nes

Thomas (Waldemar Torenstra) is bankier. Als zijn vader overlijdt, ziet hij voor het eerst in jaren zijn broer Arne (Gijs Naber) terug. Arne is zijn tegenpool: hij haat de bankenwerld en strijdt ertegen met Liberation Front, een Occupy-achtige beweging. Thomas daagt Arne uit in gesprek te gaan met bankiers, in plaats van ze alleen maar uit te schelden, en neemt zijn broer en diens vriendin (Markoesa Hamer) mee naar een groot congres over duurzaam bankieren. Daar loopt het helemaal uit de hand en moeten de twee broers noodgedwongen de confrontatie met zowel elkaar als hun verleden aangaan.

De aflossing is een van de Telefilms van 2017 en wordt herhaald op vrijdag 30 juni om 21.45 uur op NPO 3. Lees hier een interview met Waldemar Torenstra en regisseur Jorien van Nes.

Publieke Werken

zaterdag 9 september, 20.25 uur, NPO 3
Regie: Yoram Lürsen

Publieke Werken vertelt over de getergde vioolbouwer Vedder (Scholten van Aschat). Deze moet in 1888 het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het nieuwe Centraal Station moet wijken voor het prestigieuze Victoria Hotel. Tegelijkertijd probeert zijn overmoedige neef Anijs (Jacob Derwig), die zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten heeft gewerkt, een uitweg te vinden voor zichzelf en zijn vrouw Martha (Rifka Lodeizen). Van het boek Publieke Werken zijn meer dan 450.000 exemplaren verkocht. De roman, die is bekroond met de Libris Literatuur Prijs, is ook uitgegeven in Duitsland, Denemarken, Slowakije en Hongarije.

series