Hoe zullen robots en kunstmatige intelligentie in de toekomst ons leven beïnvloeden? Jelle Brandt Corstius onderzoekt dit in de nieuwe VPRO-reisserie Robo sapiens. Tijdens de Dutch Design Week vertonen wij de eerste aflevering in het Eindhovense Nat Lab. Aansluitend vertelt Jelle meer over zijn motivatie om deze serie te maken en zijn belevenissen. Ook zal hij graag uw vragen beantwoorden.

In de nieuwe VPRO-reisserie Robo sapiens onderzoekt Jelle Brandt Corstius hoe robots en kunstmatige intelligentie ons leven beïnvloeden en ingrijpend gaan veranderen. De snelheid van de technische ontwikkelingen is enorm. Wat betekent dit voor ons? Is er reden tot vrees of moeten we juist verwachtingsvol uitzien naar de toekomst?

Tijdens de première in Natlab ziet u de eerste aflevering van Robo sapiens. Na de vertoning is er een interview met Jelle Brandt Corstius. In dat gesprek gaat hij dieper in op zijn motivatie om deze serie te maken, zijn belevenissen met robot-reisgezel Robin, en de vraag of zijn verwachtingen van robots en kunstmatige intelligentie zijn veranderd. Te gast zijn ook Lambèr Royakkers en Lotte de Koning. Lambèr Royakkers is universitair hoofddocent Ethiek & Techniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Lotte de Koning is teamcaptain van het robotvoelteam dat onlangs namens de TU Eindhoeven meedeed aan RoboCup 2017 in Japan, het wereldkampioenschap voor intelligente robots.

Première  Robo sapiens op DDW
donderdag 26 oktober
Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

ontvangst: 19.00 uur
aanvang: 19.30 uur

Uitverkocht!