Kom naar de VPRO dag op Dutch Design Week in Eindhoven, hier ervaart u hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Als sponsor van de vooruitgang organiseert de VPRO op het festival een exclusieve lezing voor u.

 

De dag wordt ingeleid door Martijn Paulen, directeur van DDW.

Laat u aansluitend inspireren tijdens een lezing door Jalila Essaïdi, een van de ambassadeurs van de Dutch Design Week (DDW). Als kunstenaar en ondernemer heeft Essaïdi zich gespecialiseerd in materialen en kunst met biologische oorsprong.

Willem van Zeeland en Geert Rozinga  vertellen over VPRO op DDW. Bezoekers van het festival kunnen bijvoorbeeld een uitzending van De toekomstbouwers bijwonen, op adem komen in de ‘VPRO-woonkamer’ en zélf de toekomst verkennen a.d.h.v. verschillende VPRO-producties en installaties.

Met uw ticket hebt u (vanaf zaterdag 19 oktober) verder de hele week onbeperkt toegang tot alle locaties van het grootste designfestival van Noord-Europa (m.u.v. DDW Music).
Ontdek op eigen gelegenheid slimme oplossingen, inventieve ontwerpen en nieuwe perspectieven, bijvoorbeeld met tips van de VPRO (online vanaf zondag 20 oktober).

Jalila Essaïdi (geboren 1980) is een Nederlandse kunstenaar en ondernemer gevestigd in Eindhoven. Essaïdi is gespecialiseerd op het gebied van biobased materialen en biologische kunst (bio-art).

Essaidi is vooral bekend om haar werk '2.6g 329m/s', beter bekend als 'Bulletproof Skin', een project dat een kogelwerende menselijke huid heeft opgeleverd. Dit project combineerde in vitro menselijke huid met spinzijde van genetisch gemodificeerde organismen om een materiaal te creëren dat een kogel stopt. De impact van dit internationale samenwerkingsproject, opgezet door Essaïdi tussen diverse universiteiten, resulteerde in intellectueel eigendom, vormt de basis voor nieuwe innovatieve cosmetische, medische, textiel- en industriële toepassingen.

Essaïdi is de CEO van Inspidere B.V., een biotechbedrijf gevestigd in Brainport regio Eindhoven. In 2012 richtte Essaïdi BioArt Laboratories op, een stichting die kunstenaars, ondernemers en burgerwetenschappers toegang biedt tot een biotechnologisch laboratorium en de tools en kennis van sectoroverschrijdende samenwerkingen tussen de levenswetenschappen en de creatieve industrie.

VPRO-dag op Dutch Design Week

Zondag 20 oktober
Ontvangst: 10.30 uur
Aanvang: 11.00 uur
Einde: circa 13.00 uur

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

Prijs: 29,50 euro (incl. DDW ticket en servicekosten.

Met uw ticket hebt u verder de hele week onbeperkt toegang tot alle locaties van DDW (m.u.v. DDW Music).