Onderdeel van de VPRO Boekenweek is de vijfdelige serie De bibliotheek over ontmoetingen van Frans Bromet in verschillende openbare bibliotheken. Wilt u samen met Bromet kijken? Maak kans op twee vrijkaarten voor een vertoning mét vraaggesprek in de openbare bibliotheek Nijmegen of Utrecht!

Tijdens de Boekenweek 2019 zendt de VPRO van maandag tot en met vrijdag de serie De bibliotheek uit. Programmamaker Frans Bromet en de zijnen dwalen met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken en spreken bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald.

De bibliotheek is de hedendaagse stadshuiskamer waar het bruist van de meest uiteenlopende activiteiten. Iedereen is welkom in de bieb, het is er prettig toeven en niet onbelangrijk: de bibliotheek is de enige openbare plek die de hele dag gratis toegankelijk is. Van dakloze tot miljonair en van scholier tot gepensioneerde: de bieb is een plek waar heel Nederland samenkomt.

Frans Bromet interviewt de bibliotheekbezoekers en -medewerkers op geheel eigen en kenmerkende wijze en weet door goed te kijken én de juiste vragen te stellen persoonlijke verhalen bloot te leggen.

Wilt u samen met Bromet kijken? Maak kans op twee vrijkaarten voor een vertoning mét vraaggesprek in de openbare bibliotheek Nijmegen of Utrecht!

De bibliotheek van 25 maart t/m 29 maart, 19.10 uur op NPO 2

Rendez-vous in de bieb met Frans Bromet
 
Woensdag 20 maart

Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 19.30 uur 
Einde: 21.30 uur

Bibliotheek De Mariënburg
Mariënburg 29,  Nijmegen


Zondag 24 maart

Zaal open: 14:45 uur
Aanvang: 15.00 uur
Einde: 17.00 uur

Centrale Bibliotheek
Oude Gracht 167, Utrecht 


​​​​​​​Wilt u kans maken op 2 vrijkaarten?
Mail dan uw naam en adres naar vrijkaartje@vpro.nl onder vermelding van Nijmegen of Utrecht.

Winnaars krijgen krijgen uiterlijk 19 maart bericht van ons.