Houd je van absurdistische humor, vernieuwend taalgebruik en podcasts? Kijk dan naar de livestream over het spraakmakende audiodrama Gothrecht: een hoorspel van Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen. Naast epische fragmenten uit de podcast, hoor je de (stem)acteurs - o.a. Georgina Verbaan en Annet Malherbe - passages voordragen en krijg je een behind-the-scenes video van het opnameproces te zien. De presentatie is in handen van Sef.

Over Gothrecht

Gothrecht is een fictie podcast geschreven en geregisseerd door Pepijn Lanen (Faberyayo) met Georgina Verbaan en Achmed Akkabi in de hoofdrol. Een episch en absurdistisch audiodrama, bestaande uit zes delen vol muziek en theatrale onderbrekingen. De luisteraar volgt de jonge Goth-vrouw Brinta die zich voor de liefde een weg baant uit het eigenaardige ‘Pierre Bokma-complex’.

Aanwezige cast en personages Gothrecht

Georgina Verbaan als ‘Brinta.’ Brinta is een Gothic en hoofdpersoon. Introvert, teruggetrokken. (half lang zwart geverfd haar, lip-piercing, zwarte nagellak, donkere ribbroek met flare, band t-shirt over long sleeve, Dr. Martins). Boos maar eigenlijk onwennig. Dat hoor je ook in haar stem. Bloeit op naarmate het avontuur zich ontvouwt en zichzelf uit het Piere Bokma-complex redt. Stem beetje breekbaar maar ook met mogelijkheid tot fel. 

Annet Malherbe als ‘Beppie Melissen, de directrice’. Beppie is een ex-uitsmijtster van zekere leeftijd en was na 15 jaar voor de deur staan bij een discotheek toe aan iets anders. Management-cursus gevolgd en vanwege frisse blik, doortastend karakter en handelen vrij snel doorgestroomd naar huidige directie positie. Houdt niet van gezeik maar wel van op tijd klaar en goed geluister. Heeft een trouw leger aan management onder zich verzameld.

Achmed Akkabi als Dries.’ Dries is een mid dertig systeembeheerder met Arabische achtergrond. Hij heeft een chip on his shoulder. Betrouwbaar en professioneel. Nette kleding en goed verzorgde baard. Praat rustig en wel overwogen behalve als hij zich opwindt en zijn stem af en toe overslaat. 

Shahine El-Hamus als ‘Management Assistent 1.’ Hopeloze pion van de patriarchie. Sterpupil van de directrice vanwege blind orders uitvoeren, maar stiekem een zachte jongen, en nog lang geen managementmateriaal.

Pepijn Lanen als de verteller.’ Het alwetend en alziend perspectief verwoord en verbeeld. Geen voiceover maar (bijna) een personage op zichzelf. 

Over Pepijn Lanen

Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen (1982) is een Nederlandse artiest die deel uitmaakt van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Ook heeft hij solo verscheidene albums en mixtapes uitgebracht, onder meer met producer Benny Sings en Stippenlift.
Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften en debuteerde in 2013 als auteur met de verhalenbundel Sjeumig. In 2016 verscheen zijn debuutroman Naamloos dat in 2018 werd opgevolgd door El Dorado, een ‘graphic novel’ met tekenaar Floor van het Nederend. In 2019 bracht hij Het wapen van Sjeng uit en een kinderboek Barry en Bu. Eerder dit jaar ontving hij de Lennaert Nijgh Prijs en onlangs verscheen zijn nieuwste boek Vad3r: een intiem portret van ouderschap.
Pepijn maakt samen met Yousef Gnaoui (Sef) voor de VPRO de podcast New Emotions.