De VPRO is altijd op zoek naar originele verhalen. Goed voor een gezonde dosis breinvoer in een wereld die wel wat diepgang kan gebruiken. Dus zijn we dol op documentaires en hoofdsponsor van International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Ook dit jaar stellen we een VPRO Previewdag en -Reviewdag samen met de mooiste documentaires van het festival.
Het programma is bekend!

preview- en reviewdag

Op de VPRO Previewdag kun je lekker documentaires kijken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Is een hele dag je wat te veel van het goede? Je kunt ook kiezen voor de kortere VPRO Reviewdag waar je de hoogtepunten krijgt voorgeschoteld in Pathé Tuschinski 1 van 10.00 tot 18.00 uur.

programma bekend!

On the Adamant (105 min.)                                                         
Regie: Nicolas Philibert, Frankrijk, Japan
De Adamant is een op de Parijse Seine drijvende daginstelling voor psychiatrische patiënten. Deze subtiele en diep empathische Gouden Beer-winnaar is een hartverwarmend portret van enkele regelmatige bezoekers en hun begeleiders.

Kokomo City (73 min.)
Regie: D. Smith, Verenigde Staten
Knallend portret van vier zwarte trans vrouwen in New York en Atlanta waarin geweld, schoonheid en wijsheid wedijveren. Over de rauwe werkelijkheid van geld verdienen met sekswerk, hun plek in de zwarte gemeenschap en de weg naar acceptatie.

The Last Year of Darkness (95 min.)                                           
Regie: Ben Mullinkossen, Verenigde Staten, China
In Funky Town, een club in Chengdu die binnenkort verdwijnt voor de oprukkende metro, leven onconventionele jongvolwassenen in hun gedroomde wereld, die aan het eind van de nacht plaatsmaakt voor de harde realiteit.

Danger Zone (93 min.)                              
Regie: Vita Maria Drygas, Polen, Engeland, Belgie, Oekraïne
Zijn we toeschouwer of deelnemer van de war zone tours die Rick en Andrew aanbieden door levensgevaarlijke conflictgebieden in Syrië, Afghanistan en Somalië? Fascinerend en ongemakkelijk inkijkje in de lucratieve wereld van het ramptoerisme.

De laatste twee films draaien alleen op de Previewdag, dus niet op de Reviewdag.

Copa 71 (89 min.)          
Regie: James Erskine, Engeland
Waarom verdween het razendpopulaire WK voetbal voor vrouwen van 1971 uit de sportannalen? Een halve eeuw later zijn de spelers van toen, die in Mexico als helden werden binnengehaald, nog altijd ondersteboven van hun ervaringen.

A Picture to Remember (72 min.)                        
Regie: Olga Chernykh , Oekraïne
Persoonlijk, essayistisch verslag van de oorlog in Oekraïne door het prisma van drie generaties vrouwen. Met onder meer oude familiefilmpjes probeert de filmmaker vanuit Kyiv de afstand tot haar oma, die in Donetsk woont, te overbruggen.

Download hier het programma van de VPRO Previewdag op woensdag 8 november 

Download hier het programma van de VPRO Reviewdag op vrijdag 17 november

3 zones

Als je al vaker onze preview- of reviewdag op IDFA hebt bezocht, ken je waarschijnlijk het getouwtrek over zitplaatsen. Wie de mooiste plek wil, staat ruim voor aanvang al voor de deuren van het theater om als eerste de zaal in te kunnen en een stoel te veroveren. En wie er goed bij zit, wil dat natuurlijk het liefste zo houden.
Door het zonesysteem is het gedoe om zitplaatsen nagenoeg voorbij. Daarom kun je ook dit jaar van tevoren kiezen in welke zone je wil zitten: in de zaal, op het eerste of op het tweede balkon.
Gedurende de dag kun je binnen je zone gaan zitten waar je wilt, niemand heeft recht op een gereserveerde plaats. De stoel wordt dus niet je eigendom door persoonlijke spullen erop te leggen.

We verzoeken je om in de lunch- en dinerpauze de zaal te verlaten en al je bezittingen mee te nemen. Dit voorkomt dat je spullen kwijt raken, de zaal kan tussendoor worden schoongemaakt, en hiermee krijg je na de pauze weer een nieuw perspectief. We rekenen op je medewerking en wensen je veel plezier met de hoogtepunten van IDFA 2023.

Kaarten

Kaarten voor de VPRO Previewdag en - Reviewdag zijn exclusief verkrijgbaar voor VPRO Leden en kun je hieronder bestellen.

Bestellen doe je zo:

Voer je VPRO relatienummer* in. Als je dit juist hebt ingevoerd, dan kom je op de bestelpagina.
Kies hier de dag van je keuze. Log hier in op je IDFA account of maak deze aan.
Voer je actiecode IDFA5453 in.
Nu verschijnen de drie kaartsoorten (zaal, 1e en 2e balkon) en kun je bestellen.

*Je relatienummer vind je bij de naw gegevens op je VPRO gids en start met een 4 of 5 en bestaat uit 7 cijfers. Heb je geen VPRO gids en/of kun je het nummer niet vinden? vraag deze dan op via publieksservice@vpro.nl Vermeld in de mail duidelijk je naam, adres en woonplaats.

VPRO Previewdag
woensdag 8 november

10.00 - 22.00 uur
Tuschinski 1, Amsterdam

Ticketprijzen:
2e Balkon:     60,00 euro
ZAAL:            62,50 euro
1e Balkon:     65,00 euro

Prijzen incl. 9% btw en servicekosten.
U kunt 2 kaarten bestellen.

VPRO Reviewdag
vrijdag 17 november

10.00 - 18.00 uur
Tuschinski 1, Amsterdam

Ticketprijzen:
2e Balkon:     40,00 euro
ZAAL:            42,50 euro
1e Balkon:     45,00 euro

Prijzen incl. 9% btw en servicekosten.
U kunt 2 kaarten bestellen.

Kaarten bestellen

Vul hier je relatienummer in. Bij juiste invoer kom je op de bestelpagina van IDFA. Log hier in op je  IDFA account of maak deze aan. Daarna kun je kaart(en) bestellen met actiecode IDFA5453

dit is geen geldig lidnummer