Eye Filmmuseum opent op 17 juni de deuren voor de tentoonstelling Werner Herzog: The Ecstatic Truth die is ingericht rond een aantal sleutelscenes uit zijn onorthodoxe oeuvre. Voorafgaand aan de officiële opening verwelkomen Eye en VPRO Cinema je graag voor een exclusieve preview, in combinatie met de vertoning van de documentaire Werner Herzog – Radical Dreamer.

13.30 uur: vertoning documentaire
Thomas von Steinacker maakte een indringend portret van Werner Herzog als ‘de laatste Duitse romanticus’. Een filmmaker die de macht van de natuur laat zien ten overstaande van de nietige mens en zijn grootse verlangens.

15.30 - 16.45 uur: bezichtiging tentoonstelling
Gedreven door een niet-aflatende nieuwsgierigheid naar het onalledaagse, weet de gevierde filmmaker Werner Herzog zijn publiek al ruim vijftig jaar te fascineren met onvergetelijke verhalen, beelden en personages. De tentoonstelling biedt inzicht in de manier waarop hij de wereld beschouwt, waarbij continu op zoek is naar de ‘ecstatic truth’. In zijn zoektocht construeert en stileert hij beelden die deze diepere waarheid blootleggen: I’m modifying facts in such a degree that they resemble truth more than reality, aldus Herzog.

Dit vpro-evenement is helaas inmiddels helemaal vol, je kunt niet meer reserveren.

Volg VPRO Cinema op twitter, facebook of instagram