Fotograaf Kadir van Lohuizen (Food for Thought) neemt ons aan de hand van zijn foto’s mee in het maakproces en de dilemma’s achter zijn spectaculaire reis door ons voedselsysteem.
Tijdens de show in Den Haag wordt hij vergezeld door culinair historicus Kiriko Mechanicus. Zij schijnt haar licht op het project van Van Lohuizen en doet ook een smaakmeditatie met de zaal.
In Nijmegen en Groningen schuift ook kookboekenschrijfster, ondernemer en podcastmaker Nadia Zerouali aan. Zerouali heeft als restauranthouder en met haar onderneming in specerijen dagelijks te maken met de dilemma’s die ons voedselsysteem haar voorschotelt. Hoe krijg je eerlijk voedsel in het schap van de grote supermarkten?
Kok Noni Kooiman (Paramaribo pepers) neemt de wok mee het podium op als zij vertelt over wat ze tijdens het koken in Suriname op bezoek bij verschillende bevolkingsgroepen heeft geleerd over de Surinaamse tradities. In Groningen deelt Kooiman het podium met de Surinaamse danser Kevin Thompson van Fawaka Studio.
Regisseur en filmfanaat Martin Koolhoven (De kijk van Koolhoven) houdt een lezing over hoe filmmakers de Nederlandse eetcultuur hebben gevangen in speelfilms.
De culinaire kennis van het publiek wordt getest in de Mes en Vork Quiz.
Bestel nu je kaarten voor:
Groningen – Forum – 8 juni
Nijmegen – Lux – 11 juni