Op tweede pinksterdag, maandag 5 juni presenteert VPRO Cinema Raging Bull van Martin Scorsese op 35 mm in EYE. Aansluitend kunt u de tentoonstelling over Scorsese bezoeken. VPRO leden krijgen korting.

Raging  Bull
Martin Scorsese (VS 1980) Engels gesproken, Nederlands ondertiteld, 129' kleur/zwart-wit, 35mm kopie uit de collectie van EYE Filmmuseum
Blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan La Motta’s carrière (wereldkampioen middengewicht 1949, één keer Sugar Ray Robinson verslagen). De Niro die dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in de psyche van de bokser die door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken. Zijn vertolking van ‘The Bronx Bull’ leverde hem een (tweede) Oscar op. Gerhard Busch van VPRO Cinema leidt de film in.

Martin Scorsese – The Exhibition
Deze eerste tentoonstelling die volledig aan Scorsese is gewijd, legt de relatie bloot tussen zijn leven en zijn werk. Te zien is een groot aantal belangrijke filmfragmenten op projectieschermen, tezamen met ruim 400 objecten en documenten uit de privécollectie van Martin Scorsese en Robert De Niro. In de filmzalen van EYE is vrijwel het complete oeuvre te zien plus een door Scorsese zelf samengesteld programma met zijn favoriete klassiekers.

Hou je van film? Volg VPRO Cinema op twitter, facebook of instagram 

VPRO Cinema presenteert Raging Bull op 35 mm
Maandag 5 juni
Deur open: 10.30 uur
Aanvang: 11.00 uur

EYE Filmmuseum
IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam

VPRO leden betalen 10 euro voor de film (normaal 12,50)
Kaarten kunt u met actiecode VPRO2017MK hier bestellen

Wilt u ook naar de tentoonstelling?
VPRO leden betalen voor film en tentoonstelling 18 euro (normaal 25,50)
Kaarten kunt u met actiecode VPRO2017 hier bestellen

Heeft u een Museumkaart?
Dan koopt u een alleen filmkaartje met korting. In EYE koopt u met Museumkaart een tentoonstellingskaartje met 3 euro toeslag.