VPRO op DDW

De VPRO is mediapartner van Dutch Design Week en besteedt volop aandacht aan het festival. Kijk maar:

VPRO-dag op DDW

Op zondag 23 oktober is het VPRO-dag op Dutch Design Week. Maarten Baas zal een lezing en rondleiding op zijn expositie Maarten Baas makes time verzorgen. Lees hier alles over de VPRO-dag.

VPRO Tegenlicht: De eerlijke onderneming

Zondag 23 oktober, NPO 2, 20.55 uur

Bas van Abel, ontwerper, ondernemer en ambassadeur van DDW, maakte een mobiele telefoon waarbij mens en natuur zo min mogelijk worden uitgebuit: de Fairphone. Lees hier meer over de uitzending en bekijk hem na de uitzending online.

VPRO Tegenlicht Meet Up

Woensdag 26 oktober, 20.00 uur, Pakhuis de Zwijger in Amsterdam

Bezoekers praten met makers en gasten mee over de Tegenlicht-uitzending ‘De eerlijke onderneming’. Toegang gratis. Hier vind je meer over het evenement.

VPRO Koos

VPRO’s media-app Koos besteedt dagelijks aandacht aan DDW in de vorm van een mediatip: een interview, filmpje, fotoserie, game, noem maar op. Download de app hier.

Dagelijkse dosis design

Maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober, 20.30 uur, NPO Cultura

Presentatrice Elfie Tromp neemt de kijker mee naar opzienbarende designers van de DDW. Hoe ziet de toekomst er volgens hen uit? Met Chloé Rutzerveld die stroopwafels maakt van worteltjes en Floris Kaayk die werkt aan The Modular Body. Ook test Elfie een masturbatiepak, raakt verdwaald in een enorm bed en helpt Maarten Baas met zijn expositie. Een programma van VPRO Dorst. Alle afleveringen komen  ook online op vpro.nl/ddw.

VPRO Medialab is wondering: is it time for the HoloLens?

22 t/m 30 oktober in het VDMA-gebouw in Eindhoven

Tijdens DDW kunnen bezoekers een mixed reality-ervaring ondergaan via de HoloLens, een Virtual Reality-bril extraordinair: je ziet de fysieke wereld en de HoloLens voegt er een laag VR aan toe. Beleef in een paar minuten hoe twee eeuwen verstrijken in het slow design-verhaal van de Tree Trunk Chair van Maarten Baas. Lees hier meer over dit bijzondere Medialabproject.

Now Future Talkshow

Donderdag 27 oktober, 19.30 uur, Klokgebouw in Eindhoven

VPRO-presentator Pieter van der Wielen praat met Bas van Abel, grafisch ontwerper en curator Luna Maurer en Robert Suarez van afdeling Design en innovatie van SU Labs over het onderzoek, de overwegingen en processen achter hun ontwerpen. Lees hier meer over het evenement,

Nooit Meer Slapen

Donderdag 20 oktober, NPO Radio 1, 0.00-1.00 uur

Bas van Abel is een uur lang te gast. Tevens dagelijks korte reportages vanaf DDW. Meer info bij Nooit Meer Slapen.

Eva la Futura

Eva Cleven vlogt zich als Eva la Futura naar de technologische toekomst. Welke visie hebben kunstenaars op big data, drones en virtual reality?

Volg Eva op haar Facebookpagina

VPRO 3voor12

22 tot en met 30 oktober

3voor12/Eindhoven doet verslag van het muzikale gedeelte van DDW op de site en sociale media en deelt interviews, verslagen en recensies ook met de landelijke 3voor12-redactie en de 3voor12-nieuwsbrief.

vpro.nl/ddw

Voorafgaand aan DDW publiceert vpro.nl vanaf 15 oktober elke dag een videoportret van een van de genomineerden voor de Dutch Design Awards. Portretten van MVRDV (Crystal Houses), Harvey Otten & Ted Schulten (World of Food) en Social Label (>Veeg By Dick van Hoff). Naast alle VPRO-programmering en inhoud over en vanaf DDW geeft vpro.nl/ddw tien tips die niet je niet mag missen: zondag 23 oktober online.

VPRO Gids – DDW special

VPRO Gids 43, die dinsdag 18 oktober verschijnt, bevat een special van tien pagina’s over de DDW.