Een goed ontbijt, lunchen met vrienden, snacken tijdens je werk, dineren met je geliefde. Eten doen we altijd en overal. Altijd al willen weten hoe je de perfecte bitterbal maakt, wat het eten in je lichaam doet of hoe je een lekkere maaltijd voor jouw en je huisdier kan bereiden? Kijk dan zeker even naar de onderstaande programma’s.

de proefkeuken

In De proefkeuken ontleden Pieter Hulst en Willem Voogd allerlei producten en onderzoeken ze hoe deze gemaakt worden. Pieter trekt het land in om de juiste ingrediënten te verzamelen. En probeert vervolgens samen met Willem het product helemaal zelf te maken, van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze de gekste experimenten en meest ongewone technieken.

koken met konijnen

Diederik en Ayrton ontmoeten iedere aflevering een jong baasje met een bijzonder huisdier. De dieren worden in het zonnetje gezet met smakelijke en verrassende gerechten, die je thuis zelf kan namaken. Een all inclusive kookprogramma niet alleen voor jou, maar ook voor je dier. Because if you shine, we shine, voor elk konijn! Zie hier alle gerechten en verwen jezelf en je huisdier.

daten met dieren

We kennen natuurlijk allemaal het programma First Dates. Aangezien hier alleen maar de liefde ontstaat tussen mens en mens is er nu ook het Daten met Dieren-restaurant, waar kinderen op date gaan met dieren uit het dierenasiel. Bij binnenkomst word je begroet door de charmante Maître Ayrton. Drink een Bunny Colada aan de bar van barman Diederik, terwijl je nerveus wacht op je eerste dierendate. Zal de vonk overslaan..?

Het romantisch commentaar wordt verzorgd door de enige echte Love Dog Don Juan en Dr. Pussy. Dierenliefde is als het heelal: er lijkt geen einde aan te komen.

Neem een kijkje in het Daten met Dieren-restaurant.

Bobby's body

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er met het eten gebeurt nadat je het hebt doorgeslikt? Je zult versteld staan! Kijk mee in Bobby's body: na het eten van kouseband, sushi, uiensoep, honingkoeken, doperwtjes en biefstuk. Kijk smakelijk!

taart

Taart is een modern sprookje over de achtjarige Kadir en zijn vader Umut die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken. Deze hartverwarmende serie zit vol heerlijke taarten en kleurrijke karakters.

Ontdek het sprookje hier.​​​​​​​

meer jeugd