metropolis sluit af met een zoentje

metropolis sluit af met een zoentje

De laatste uitzending van dit seizoen gaat over de kus. Zoenen lijkt misschien onschuldig, maar eigenlijk is het overal in de wereld best een big deal.

Een verliefd stel in Pakistan mag elkaar niet in het openbaar kussen, en de 17-jarige Karina uit Peru stelt het uitdelen van haar eerste zoen uit tot het moment dat ze de ware Jacob tegenkomt. Karina beschouwt het weggeven van haar eerste kus bijna als iets heiligs en ze is er dus best zenuwachtig voor. Haar vriendin Susan helpt haar over haar onzekerheid heen door haar een paar kustechnieken bij te brengen voor de spiegel, want als ze gaat stappen en ze loopt toevallig tegen Mr. Right aan, dan wil ze wel weten hoe het moet.

In de Chinese hoofdstad Beijing vindt men zoenen in het openbaar zeer ongepast. Maar daar maakt restaurant Shao Rou Ren een einde aan met een opvallende aanbieding: tien seconden tongen in ruil voor een gratis portie rundertong. En dat mag je doen met degene met wie je aan tafel zit of met iemand van het personeel. Ober Chezi doet daar zijn voordeel mee.

In Amerika gaan we met actrice Leah in New York op zoencursus. Daar leert ze hoe ze op commando moet zoenen met een willekeurige tegenspeler, want zo'n filmkus is nog helemaal niet zo makkelijk.

Deze week tuiten Metropolis de lippen voor de kus. Donderdag 13 juni om 21.10 uur op Nederland 3.

Dit is de laatste uitzending van dit seizoen. Metropolis is in november weer terug op de buis!

meer metropolis

advertentie