de zonden van mijn vader

de zonden van mijn vader

Hoe moet je leven met de misdaden van je vader, wanneer deze man niemand minder is dan de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar?

23:45 - 00:56 uur, ned 2

Ben je verantwoordelijk voor het geweld en de misdaden van je vader? De zoon van Escobar worstelt met een antwoord op deze vraag.

In de jaren tachtig ontketende Pablo Escobar, een golf van geweld in Colombia met honderden slachtoffers. Tenslotte werd Escobar in 1993 in Medellin doodgeschoten.

Na de dood van zijn vader vlucht zoon Juan Pablo Escobar met zijn moeder naar Buenos Aires. Juan verandert zijn naam in Sebastian Marroquin en probeert een zo gewoon mogelijk leven te leiden.

Nu komt hij voor het eerst uit de anonimiteit om het verhaal over zijn vader te vertellen. Hij besluit een brief te schrijven aan de zonen van de twee meest prominente slachtoffers van zijn vader; de minister van Justitie Rodrigo Lara Bonilla en de charismatische politicus Luis Carlos Galán. Elke zoon gaat gebukt onder het gewelddadige leven van hun vader - maar Sebastian is de zoon van de dader.

De bijeenkomst die volgt, waar woede, machteloosheid, compassie en vergeving elkaar afwisselen, geeft Sebastian een antwoord op de vraag hoe hij moet leven met de misdaden van zijn vader.

metropolis radio: de colombiaanse robin hood

Villa VPRO ging in Colombia op zoek naar de erfenis van een omstreden held, die heden ten dagen zowel gevreesd als geliefd is. Nog steeds spreken Colombianen met eerbied over hun Robin Hood. Een bijdrage van Jeroen Kuiper.
 

advertentie