slotseizoen breaking bad

Slotseizoen 5 Breaking Bad vanaf zondag 10 november 22.55 uur op Nederland 3.

Het explosieve einde van Breaking Bad seizoen 4 staat nog op het netvlies gebrand. Walters strijd is over, nu hij de ijskoude kingpin Gus voor eens en altijd heeft verslagen. Met Jessie aan zijn zijde staat Walt aan de rand van een nieuwe start in de business, zonder Gus als vijand die hem kan stoppen. Wanneer de druk van het criminele bestaan toeneemt, worstelt Skyler met het geheimhouden van Walter grote geheim.

Let op: de eerste acht afleveringen van serie 5 zijn te zien vanaf zondag 10 november t/m 29 december. De tweede helft van serie 5 (slot) is vanaf maart 2014 te zien bij de VPRO.

SERIE 5
vanaf 10 november: wekelijks 1 aflevering om 22.55 uur op Nederland 3 en daarna 14 dagen online te bekijken op vpro.nl/kijk (alleen tussen 22.00 en 06.00 in verband met kijkwijzer 16+)

10 november: 1. Live Free or Die - 22.50 uur, NL3
24 november: 2. Madrigal - 22.50 uur, NL3
1 december: 3. Hazard Pay - 22.50 uur, NL3
8 december: 4. Fifty-One - 22.50 uur, NL3
15 december: 5. Dead Freight - 22.50 uur, NL3
22 december: 6. Buy Out - 22.50 uur, NL3
29 december: 7. Say My Name & 8. Gliding Over All - 22.50 uur, NL3

In maart 2014 zendt de VPRO ook het tweede deel van Serie 5 uit.

breaking bad prijsvraag

Breaking Bad fans kunnen kans maken op een dvd box seizoen 1 t/m 5a. Wat je daarvoor moet doen?

Beeld je favoriete scene van seizoen 1 t/m 4 uit. Dit kun je doen door middel van een foto, tekening, video, kijkdoos, breiwerkje, zandsculptuur etc. Stuur je creatie voor 19 november naar j.michels@vpro.nl of per post naar VPRO Marketing & Communicatie, Postbus 11, 1200 JC Hilversum.

Het e-mailadres dat eerder gecommuniceerd is blijkt een technische storing te bevatten. De creaties die naar winnen@vpro.nl zijn daardoor niet aangekomen. Alle deelnemers, die via de mail mee doen, worden verzocht hun creatie nogmaals te sturen naar j.michels@vpro.nl. Is je creatie groter dan 10 mb? Stuur het dan naar ons toe via vpro.wetransfer.com.

Voorzie je inzending van een foto, filmpje of een beschrijving van de originele scene (seizoen + aflevering) en vergeet niet je contactgegevens te vermelden. Na het juryberaad worden de drie creatiefste inzendingen bekroond met een dvd-box.
 

ter inspiratie:

dvd informatie

Seizoen 1: Walter White, een onopvallende, saaie scheikundedocent, krijgt op een dag te horen dat hij aan terminale kanker lijdt. De ooit succesvolle chemicus geeft scheikundeles op een middelbare school en werkt parttime in een wasstraat om zijn gezin te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood goed verzorgd achterblijft, bedenkt hij het ambitieuze plan om een drugshandel op te zetten.

Seizoen 2: De compagnons Walt en Jesse krijgen steeds meer te maken met de extremen van de drugshandel. Hun handelsmerk blue meth maakt ze rijk, maar het wordt voor Walt steeds moeilijker om zijn dubbelleven verborgen te houden. Walt leeft in een achtbaan met keiharde drugsdealers, een vrouw en een zoon die steeds verder van hem verwijderd raken, de aanstaande geboorte van zijn dochter, een gebruikende compagnon en zijn strijd tegen longkanker.

Seizoen 3: Ook al is de kanker stabiel, Walter kan het niet even rustig aan doen. Zijn vrouw wil van hem scheiden, zijn zwager en DEA-agent zit achter hem aan en een Mexicaans drugskartel heeft het op zijn leven gemunt. Ondanks alles werkt Walt aan een deal die hem een fortuin kan opleveren, maar de prijs is hoog.

Seizoen 4: Terwijl zijn jonge handlanger Jesse steeds afstandelijker en vijandiger wordt, moet Walt omgaan met zijn van hem vervreemde vrouw, zijn genadeloze DEA-zwager en de gewetenloze spil waar alles om draait (Giancarlo Espositio) die de hele operatie manipuleert. Dit resulteert in een explosieve finale.

Seizoen 5a: Geen kroon zonder kruis. Emmy-winnaars Bryan Cranston en Aaron Paul zijn terug als Walter White en Jesse Pinkman in het explosieve vijfde seizoen van Breaking Bad. Met de dood van Gus Fring is Walts transformatie van een fatsoenlijke huisvader in een gewetenloze drugsbaron bijna voltooid. Samen met Jesse en Mike is Walt van plan een klapper te maken in de methbusiness. In het vijfde seizoen bereikt de wereld van Walter White nieuwe hoogtes, maar ook dieptes.

Let op: seizoen 5b (slot) is vanaf maart 2014 te zien bij de VPRO.

© 2012 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved
 

advertentie