Hoe is het om deel te zijn van de Kennedy Dynastie? Een intiem familieportret over Ethel, de vrouw van Robert F. Kennedy, verteld door haarzelf en een aantal van haar elf kinderen.

ned 2, 22.15

De persoonlijke verhalen en het nooit eerder vertoonde familiearchief geven een bijzondere inkijk in deze intrigerende familie. Het geeft een mooi tijdsbeeld van een politieke familie in de Verenigde Staten, maar dan vanuit een persoonlijk perspectief.

In geen twintig jaar heeft ze een interview gegeven: Ethel, de vrouw van Robert F. Kennedy, houdt er niet van over zichzelf te praten. Haar jongste dochter Rory (Emmy Award-winnares) is het toch gelukt haar voor de camera te krijgen, met als resultaat een intiem portret van deze politieke dynastie. Met veel humor en relativeringsvermogen laat de film zien hoe Ethel en Robert elkaar hebben ontmoet en hoe ze pas aan zijn zijde politiek bewust werd. Terwijl de politieke ambities van haar man Robert en haar zwager John F. veel tijd vergden, is het toch gelukt om ook de kinderen op te voeden met een sterk sociaal bewustzijn. Hoe heeft Ethel het gered na de dood van haar man, als alleenstaande moeder met elf kinderen?