Vandaag trekt VPRO voor een hemels momentje rust en bezinning naar het idyllische Rood|Noot. Hier wordt namelijk voor de vierde keer op een rij het gedicht Mei (1889) van Gorter voorgedragen - door maar liefst 101 lezers.

het wordt steeds drukker

kijk mee op Rood|Noot!

leesMEI?

Tussen de paardenstallen, de vuurkorven, de oude hoeve en de lammetjes staat de tijd even stil. Daarom lezen op deze plek tijdens leesMEI een jaarlijks wisselende groep van honderd-en-één voorlezers het beroemdste (en langste) dichtwerk uit de Nederlandse literatuur voor. ‘Omdat het gekkenwerk is om deze vijfduizend regels achter elkaar voor te lezen’.

Dit jaar zullen onder meer Tessa de Loo, Simone van Saarloos, Yannick Dangre, A.L. Snijders, Alma Mathijsen en Chrétien Breukers een pagina voorlezen. Elli Bleeker en Lennard van Rij presenteren de estafettelezing, die van 12.00 tot 19.00 uur zal duren.

De organisatie is in handen van Rood|Noot en Stelletje Druktemakers, en het evenement is vrij toegankelijk. Kom dus vooral langs op de Oude Vleutenseweg 33! De thuisblijvers kunnen de estafettelezing hier live mee luisteren.

leesMEI in de avonden

Twee jaar geleden was Hans Heessen te gast in De Avonden om te vertellen over de estafettelezing. Luister hier een fragment uit het programma: