qwerty & azerty, de literatuurquiz van VPRO & DeBuren

tjitske mussche ,

Veel weten we eigenlijk niet van Vlaamse literatuur: Hugo Claus, Louis Paul Boon en Willem Elsschot kennen we nog wel, al denken we misschien dat Elsschot een Nederlander was. Omgekeerd denken ze in België dat Jeroen Brouwers al is overleden.

iets educatiefs met boeken

Nederlanders en Vlamingen weten nauwelijks iets van elkaars literatuur. Daarom organiseren deBuren en de VPRO een literaire pubquiz, op 5 maart in de Brakke Grond in Amsterdam. MeedoenKlik hier om je in te schrijven

Tjitske Mussche schreef een artikel in de VPRO Gids over de Qwerty & Azerty quiz: hoe wordt zo'n quiz gemaakt, en door wie? Wim Brands heeft er eigenlijk niets mee, maar dat blijkt weer iets heel Hollands te zijn. Lees hier meer.

de eerste vpro gids literaire fragmenten quiz

30 fragmenten, 30 schrijvers: het oogt misschien simpel, maar laat je niet van de wijs brengen. In 2003 was er maar één van de dertig (erg populair was de quiz dat eerste jaar nog niet) inzendingen met 0 fouten. Hoe ver kom jij?

24 literatuurquiztips

Alle recensies lezen, associatief denken of gewoon heel veel bier drinken - wat maakt een literatuurquizkampioen? Team Vurrukkulluk en De Jonge Goden, veelvuldig quizwinnaars, delen hun tips op vpro.nl/boeken.