Hoor de wind waait door de bomen, hier in de villa zelfs waait de wind. Zal de goede Sint wel komen, nu hij 't weer zo lelijk vindt?

Geen twijfel over mogelijk. Sinterklaas is in de afgelopen jaren veelvuldig te gast geweest bij de VPRO. 

Bijvoorbeeld bij het Jiskefet bejaardentehuis St Hubertusberg. De goede Sint heeft behoorlijk wat kritiek op de mannen: 'De Sint krijgt zogenaamd iets voorgeschoteld, er is helemaal niets van te verstaan (en dat is niet de eerste keer), en het zit de Sint zo zoetjesaan 's een keer tot hier.'

Hans Teeuwen zet een Sinterklaas neer waar je ouderwets bang van wordt:

Ook Roos en haar mannen kregen bezoek van de Goedheiligman. Dat lijkt misschien heel leuk, maar de Sint weet alles - en dus ook alle keren dat Roos, Van Rossum en Van Oorschot zich hebben misdragen.

In Studio Idzerda vertelt de een over 'die lul van een Sinterklaas' en de ander over de Pakjesavond van zijn ondergedoken vader in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast live verbinding met een Sintdeskundige die 5 december op een wel heel bijzondere manier viert.

Sintkomt.nl: 60 euro inclusief strooigoed en zwarte pieten - dat bleek een slechte deal voor Geluid Loopt. Gelukkig heeft de redactie prachtige surprises voor elkaar gemaakt.

Ook de kantoormannen van Debiteuren Crediteuren werden verrast door Sinterklaas. Want de goede Sint weet alles:

'Ja Edgar, da's niet zo mooi wat ik hier allemaal lees.'

'En jij bent dan zeker Jos? Wat is dat voor viespeukerij wat ik hier allemaal lees? Daar is het niet voor bedoeld, hè, Jos?'

En dan mag Edgar op schoot...