Op 2 januari 2019 overleed voormalig schaatsster Paulien van Deutekom, slechts 37 oud, na een ziekbed. Ze laat een man en dochter achter.

Tussen 1998 en 2012 was Van Deutekom actief in de schaatssport. Haar absolute topjaar was 2008, toen ze in Berlijn allround wereldkampioene werd. Ze liet in de laatste rit Ireen Wüst achter zich en werd daarmee de vijfde Nederlandse schaatsster die de WK allround op haar naam schreef. Datzelfde jaar veroverde de Haagse ook nog zilver bij de EK allround en sleepte ze bij de WK afstanden één keer goud (achtervolging) en twee keer zilver (1.500 meter en 3.000 meter) in de wacht.

In 2008 waren Van Deutekom en Wüst te gast bij Holland Sport. Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong ondervroegen ze over hun vriendschap versus de strijd op het ijs.

In 2010 was Paulien opnieuw bij Holland Sport. Toen interviewde Wilfried de Jong haar over een moeilijke periode, waarin ze overtraind was geraakt en de Olympische Spelen moest missen. Een openhartig gesprek over de grenzen opzoeken, er overheen gaan en de zoektocht naar de weg terug.