3voor12 talkshow: de impact van spotify en mr. probz

3voor12's Atze de Vrieze is uw gids door de wereld van gierende gitaren, vuige elektro en alternatieve pop, met wekelijks zijn 3voor12 talkshow. Deze keer zijn Mr. Probz, Erik Zwennes en Gaetan van de Sande te gast.

3voor12 talkshow: de impact van spotify

Eindelijk kun je zien hoe vaak een track wordt gestreamd op Spotify. Van YouTube was dat al bekend, maar die cijfers beginnen een steeds grotere rol te spelen in de charts. Wie gaan daarvan profiteren?

3voor12 talkshow: mr. probz

 Mr. Probz wordt de laatste tijd heen en weer geslingerd tussen extremen. Eerder deze maand brandden zijn huis en studio volledig uit, maar de vlammen waren nog maar nauwelijks gedoofd of hij had opeens de 3FM Megahit met de track Waves. En dat zonder platenmaatschappij. Hoe voelt hij zich? 'Ik mag klagen, maar ik doe het niet'.

Het idee voor een 3voor12 talkshow ontstond afgelopen januari spontaan op Noorderslag, waar Atze de Vrieze elke dag twee uur in gesprek ging met mensen uit de muziekwereld. Dat beviel zo goed Atze nu elke week rond de tafel gaat met gasten uit de muziek(industrie). Hij is daarmee een nieuwe smaakmaker op vpro.nl.

Kijk niet gek op als er ook eens een politicus aanschuift. Vorige week tijdens het 15-jarig jubileum van 3voor12 was bijvoorbeeld Sander Dekker te gast – om te praten over de opkomst van internet en de invloed daarvan op de muziekindustrie, dat dan weer wel.