Verzorging

Lichamelijke verzorging is het begin van veel: een relatie, een baan, en soms ook vriendschap. Natuurlijk is een goede lichamelijke verzorging geen garantie dat u wordt aangenomen of de man versiert op wie u verliefd bent, maar het gebrek aan goede lichamelijke verzorging kan intelligente conversatie teniet doen.

Lichamelijke verzorging is het begin van veel: een relatie, een baan, en soms ook vriendschap. Natuurlijk is een goede lichamelijke verzorging geen garantie dat u wordt aangenomen of de man versiert op wie u verliefd bent, maar het gebrek aan goede lichamelijke verzorging kan intelligente conversatie teniet doen. Omdat ik merk dat veel mensen nog altijd moeite hebben met lichamelijke verzorging wil ik de belangrijkste punten met u doornemen.
Mannen en vrouwen scheren zich. Om de twee dagen scheren is meestal voldoende. Scheeruitslag is erger dan haar. Hanteer dus het motto: liever schaamhaar dan scheeruitslag.
Aangezien veel mensen een gevoelige huid hebben rondom de schaamstreek, is het gevaar van scheeruitslag nooit helemaal geweken. Plakt u in het geval van scheeruitslag een discrete pleister op de uitslag of ga met de poederdoos in de weer. Dat laatste is origineel, maar originaliteit kan een pre zijn om uw medemens ervan te overtuigen dat voor u lichamelijke verzorging op nummer één staat.
In een hotel waar ik werkte, werd het motto gehanteerd: het hoeft niet schoon te zijn, als het er maar schoon uitziet. Iets soortgelijks geldt voor uw lichaam en uw kleren. Iedere dag een schone onderbroek is niet nodig. Zolang de onderbroek er nog schoon uitziet, kan hij worden gedragen. Als u regelmatig van het bidet gebruik maakt, kunt u een onderbroek een maand lang aanhouden. Weet u hoeveel onderbroeken er dagelijks zinloos worden gewassen?
Tegenwoordig kunt u overigens bij een sollicitatie en in het café indruk maken met de opmerking: ‘Ik draag duurzaam ondergoed.’ Het gebit is essentieel. Kijkt u eens goed naar het eigen gebit en dat van uw (potentiele) partner. Drie keer per dag tanden poetsen is geen luxe.
Als u niet kunt of wilt flossen, huur dan iemand in om dat voor u te doen.
Dan de nagels. Bijt geen nagels, en ook als u een man bent, doet u er goed aan uw nagels met transparante nagellak te lakken; niets is mooier dan een goed verzorgde, glimmende nagel.
Bij kennismaking met een ander persoon zijn de eerste drie regio’s die geïnspecteerd moeten worden: de tanden, de nagels en de schaamstreek.
Inspecteer deze ook regelmatig bij uzelf.

advertentie