Verzoek

, Arnon Grunberg

Voor een bibliofiele uitgave in een oplage van drie ben ik op zoek naar drie lezeressen of lezers die bereid zijn een korte tekst van mij te laten tatoeëren op rug, arm of bovenbeen. Bij voorkeur lezers die in goede gezondheid zijn en de leeftijd van tachtig nog niet hebben bereikt, want het is aardig, met name voor de koper, als de bibliofiele uitgave een tijdje meegaat.


Als u bereid bent mee te werken, zult u worden aangeschaft door een liefhebber. Aangezien de slavernij is afgeschaft, kunt u niet bij de liefhebber in de boekenkast terechtkomen, maar u hebt wel de contractuele verplichting vier keer per jaar ‘uw eigenaar’ een uur lang te ontmoeten zodat zij/hij kan genieten van tekst en vormgeving. Wat er verder tussen u en uw ‘eigenaar’ gebeurt, geschiedt geheel op vrijwillige basis.
Hoe dan ook zal een geringe of misschien ook minder geringe mate aan onsterfelijkheid uw deel zijn.
U dient te beseffen dat u ook verhandeld kunt worden. Het is de verantwoordelijkheid van koper en verkoper samen om de bibliofiele uitgave, u dus, op de hoogte te brengen van de nieuwe eigenaar.
Hoeveel u precies waard bent, is onduidelijk, maar gezien de uniciteit van dit project en de lage oplage verwacht ik een beginprijs van circa duizend euro.
U deelt niet in de opbrengst, maar de uitgever betaalt wel voor de kosten van de tatoeage. Ook hebt u inzage in de tekst. Als de tekst u niet bevalt, kan ik een geheel andere tekst schrijven. U moet er uiteindelijk mee rondlopen.
De uitgave, u dus, zal door mij persoonlijk worden gesigneerd en genummerd.
Het lijkt mij niet uitgesloten dat de Universiteit van Amsterdam, die mijn archief beheert, na uw dood geïnteresseerd is in uw lichaam c.q. uw huid. Ik hoop dat de drie medewerkers aan dit project bereid zijn, na een hopelijk lang en gelukkig leven, zich te laten looien.
Hebt u interesse om deel te nemen aan dit unieke project, stuur dan een mail aan de VPRO Gids. Discretie verzekerd. Verzoeken van minderjarigen worden niet in behandeling genomen.
Hebt u een huidziekte? Overleg eerst met uw dermatoloog.

advertentie