Daten

, Arnon Grunberg

Een korte verhandeling over daten.

1. Je hoeft niet zelf te daten, je kunt het ook anderen laten doen. Denk aan kinderen, familieleden, vrienden et cetera. Het moet heerlijk zijn om te kunnen zeggen: ‘Kijk toch hoe die mensen daar aan het daten zijn.’

2. Een goede manier om toe te kijken hoe mensen daten, is om mensen aan elkaar te koppelen. Daarbij kunt u rücksichtslos te werk gaan. Mijn moeder heeft me een tijdlang geregeld aan deze of gene voorgesteld, terwijl ze wist dat ik een vriendin had. Neem hier een voorbeeld aan. Stel je echtgenoot of echtgenote ook eens aan iemand voor met de woorden: ‘Jullie leken me wel wat voor elkaar.’ Mensen moeten op beschaafde wijze op de proef worden gesteld en eigenlijk is daten niets anders dan mensen op de proef stellen en zelf op de proef worden gesteld.

3. In New York hoorde ik een commercial van McDonald’s waarin werd gesteld dat McDonald’s de ideale plek is voor een eerste date. Neem dit advies ter harte en ontmoet uw date altijd in McDonald’s. Dat is ook handig. Als mensen u in McDonald’s zien, weten ze wat u daar aan het doen bent.

4. Kinderen kunnen met enige aanmoediging vanaf een jaar of vier aan het daten worden gezet. Moedig uw kroost aan om te daten. En, zie punt 3, voeg eraan toe: ‘Alleen in McDonald’s.’

5. Is er een principieel verschil tussen een zogenaamde Tinderdate en een persoon die u in de trein hebt ontmoet? Nee. Een date is een date, waar de persoon is gevonden doet er niet toe.

6. Kun je alleen met mensen daten? Tot nu toe is het vrij moeilijk gebleken met huisdieren te daten, maar u kunt altijd een date organiseren met de hond van uw beste vrienden. Informeer of huisdieren McDonald’s in mogen.

7. Een date is in feite een soort sollicitatiegesprek. Bereidt u zich voor op moeilijke vragen en bedenk zelf een paar originele en toch niet al te onbeleefde vragen. Bijvoorbeeld: ‘Leven je grootouders nog?’

8. Wanhoop is onaantrekkelijk. Maak uw wanhoop aantrekkelijk door er een mooi verhaal of kort gedicht over te schrijven.

advertentie