Drinkt

Ik kan het iedereen aanraden een keer dronken boodschappen te doen. Ikzelf heb niet veel nodig, ik ben een drinker van niks. Drie biertjes voor het eten en de supermarkt is een paradijs.

Ik kan het iedereen aanraden een keer dronken boodschappen te doen. Ikzelf heb niet veel nodig, ik ben een drinker van niks. Drie biertjes voor het eten en de supermarkt is een paradijs.  

Het probleem van de supermarkt is natuurlijk de overvloed aan keuzes. Wat ik wil eten, is niet eens de lastigste keus, maar als ik bijvoorbeeld iets met pesto wil maken zijn er al drie soorten voorradig. Je kunt de goedkoopste, de gezondste of de lekkerste nemen maar over al die kenmerken valt te twisten, zelfs over de goedkoopste, want die komt weer in een grotere verpakking en gebruik je dan niet meer dan je eigenlijk wilt, zodat je alsnog duurder uit bent?

Nu wou dus het geval dat ik aangeschoten de supermarkt binnenkwam en ik voelde meteen dat alles anders was. Ik had bijvoorbeeld de tijd. Normaal gesproken heb ik ook een idee over hoe lang een supermarktbezoek mag duren, dus tijdens zo’n pestokeuze voel ik ook nog tijdsdruk. Onder invloed van de drank had ik de tijd en werd elke keuze gemakkelijk; die pesto, dat kon me niet rukken, daar gooide ik gewoon een leuk formaat potje van in mijn kar. Het was natuurlijk weer eens tijd voor chips en chocola en ik dacht niet na of er nog genoeg fruit in huis was, ik had zin in appels. Ook nam ik een bus slagroom mee want daar kun je elk toetje mee opvrolijken, ook al hou ik niet van toetjes dus die kocht ik niet.  

Voor de kant en klaar-maaltijden heb ik normaal het mantra paraat: ‘Nee, dat is niet lekker en je maakt net zo snel zelf iets,’ maar dit keer vertrouwde ik die bakken bami wel. Nog nooit had ik van die bakjes pindasaus gekocht, pindasaus maken is mijn specialiteit (het geheim is de appelstroop) maar omdat ik zo’n plezier had in mijn normale regels overtreden, ging ik me ook verdiepen in de kant-en-klare pindasaus. Het gekke was dat ik daar dan wel weer de goedkoopste van uitzocht. Ik voorvoelde al dat die troep in huis me zou gaan ergeren en ik wilde het zonder scrupules weg kunnen gooien maar ik ging verdomme niet mijn plezier laten vergallen door die redelijke gedachten, ik nam gewoon kant-en-klare pindasaus, o jawel.

Ik weet niet hoe aangeschoten je moet zijn om bami uit het koelschap met kant-en-klare supermarktpindasaus lekker te vinden, maar drie biertjes waren niet genoeg.

advertentie