lotje ijzermans tipt: dingen om te doen in de zomer

, Lotje IJzermans

lotje ijzermans tipt: dingen om te doen in de zomer

Lotje IJzermans ,

Een groot-vakantie-doe-boek, maar dan anders. Lotje geeft wekelijks een cultuurtip, maar ze krijgt ook veel tips.

Een boek dat in ieder geval mee gaat in mijn vakantiebagage is The Flamethrowers van Rachel Kushner. Ik heb het dus nog niet gelezen maar na artikelen in the Guardian en in de Groene wil ik dat graag gaan doen.

Het is de tweede roman van de 44 jarige Kushner uit Los Angeles. Nog niet vertaald maar makkelijk in het Engels te bestellen: een boek over Reno, een jonge, wat naïeve kunst studente die in New York terecht komt met een gestolen camera en een fascinatie voor Land Art. De reden die me zo nieuwsgierig maakt is de vergelijking die The Guardian maakte: "Dit boek is als rijden op een motorfiets, snel met kracht en precisie. Het is zo goed, dat het een beetje eng is."
Nou, ik ben benieuwd!
 

Een andere tip, van De Avonden producer Kristina, is het kunstenfestival Watou.
Watou is een dorpje onder in West Vlaanderen in België dat ieder jaar van juli tot september is omgetoverd in een kunstenparadijs. Wandelend door het dorp kom je op diverse locaties tentoonstellingsruimten tegen voor Poëzie en Kunst.

Het thema is dit jaar de liefde en je komt werk tegen van Marina Abramovic & Ulay en Berlinde De Bruyckere samen met Peter Verhelst bijvoorbeeld. Er zijn weekendhappenings met Anne Vegter, Kristien Hemmerechts en Bart Moeyart.

En als je het gehad hebt met die kunsten kun je drinken uit Watou’s eigen brouwerijen, Sint-Bernardus en Brouwerij Van Eecke.
 

Als laatste vakantietip, voor als het regent enzo of je hebt gewoon genoeg van al dat extraverte gedoe, surf dan lekker naar Redlettermedia. Een tip van De Avonden presentator Maarten Westerveen. Op deze filmproductiesite worden films gerecenseerd op een wel heel ongebruikelijke manier. Een stel liefhebbers bespreken films, het liefste uit het blockbustergenre. Ze zijn vooral bekend geworden met hun epische, 70 minuten durende bespreking van Star Wars I The Phantom Menace. Het geheel is verteld door alter-ego Mr. Plinkett, een enge oude man.
Het lijkt allemaal een beetje onzin, maar ze leggen eigenlijk heel mooi uit hoe films en verhalen wel of niet werken. Ga er even voor zitten.

Prettige vakantie!
 

advertentie