Macht, geld en olijke melodieën.

Goedemorgen dames en heren, het is nog maar een gerucht, maar het ziet er naar uit dat kinderpopgroep K3 het nieuwe jaar niet zal halen. Bronnen rondom het drietal beweren dat de groep vandaag het einde van haar bestaan in de huidige vorm zal aankondigen. We schakelen live over naar onze correspondent Wim Wouters bij het hoofdkantoor van Studio100. Wim, het was een dag die begon als alle andere en toen ineens kwam het grote nieuws binnen. Hoe is de sfeer daar?

'Ja Tim, de sfeer hier is gelaten, bedrukt, en bepaald niet Oya Le Le. De kopstukken van Studio 100 zijn nu hier achter mij in dit gebouw bijeen. U kijkt nu naar wat beelden van hun aankomst, hier ziet u Piet Piraat aankomen in zijn verlengde Hummer. Piet wilde niet reageren en was erg emotioneel zoals te zien is op deze beelden. Ook Mega Mindy is binnen, hier zit u haar aankomst in de Mega Mobiel. Mega wilde wel reageren voor onze camera, ik vroeg haar wat voor dag het voor haar is. “Het is voor mij vandaag woensdag, meer kan ik niet zeggen.” Goed, wat wij nu weten is dat ook Samson, Gert, Kabouter Plop, Klus, en nagenoeg alle andere grote sterren van Studio 100 binnen zijn. Tim terug naar jou.'

Dankjewel Wim. Ja dames en heren mocht u het gemist hebben: kinderpopgroep K3 treedt af, dat zijn althans de berichten die ons bereiken. De groep zou volgend jaar in een volledig nieuwe bezetting een doorstart maken. Een interne strijd om macht en geld zou daarvan de reden zijn. Vooral Josje zou een dikke vinger in de breuk hebben onder andere omdat zij haar neusring zou hebben willen opdringen aan Karen en Kristel, die daar absoluut niet van gediend waren. Wat in 1998 begon als een vrolijke popgroep veranderde achter de schermen steeds meer in een bloeddorstige strijd. Het elfde K3 album ‘Eyo’ zou volgens ingewijden gaan over die zucht naar macht binnen de groep, iets wat wel blijkt uit weinig subtiele songtitels als “Cowboys en indianen” en “Meiden van de brandweer”.

Wim, jij staat nog steeds bij het Studio 100 kantoor, waarom stopt K3 eigenlijk niet helemaal? Waarom een doorstart met een nieuwe bezetting?

'Tim, dat is eigenlijk heel simpel: K3 is too big to fail. Als K3 omvalt, valt het hele systeem om. De belangen zijn te groot om Meneer Plop, Meneer Piraat, de pretparken en de rest mee te trekken in de val van K3.'

Dankjewel Wim. Tot zover deze ingelaste uitzending rondom het einde van K3.

K3 in Ahoy', 2005