Last van corontaine? Zes kijk-, luister, en leestips om je te vermaken of je uit te dagen. Vandaag: Kwaad bloed, Cuba na Castro, TreurTeeVee, Future Shock, Van het een kwam en het ander en Langs de oevers van de Yangtze.

vermaak me

Kwaad bloed

In de true crime-podcastserie Kwaad bloed staan vijf waargebeurde, spraakmakende moordzaken en een mysterieuze verdwijning op het platteland centraal. Niet de moord zelf is het verhaal, maar wat eraan voorafging en hoe het daarna verder gaat. Hoe kon het zover komen?

Cuba na Castro: Quiz

Het is weer tijd voor een quizje. Deze keer over Cuba, het land van de rum, sigaren en klassieke auto's. Maar ook van de grote economische en sociale problemen. Wat weet jij van Cuba? Doe de quiz!

TreurTeeVee: Business

De economie ligt op z'n gat en er dreigt een nieuwe recessie te komen. Want ja: money makes the world go round. Zijn we niet allemaal slaaf van het kapitalisme geworden? Zou je niet gewoon ontslag willen nemen en kiezen voor je vrijheid? Dat en meer, in de absurde donkere komedie TreurTeeVee. Aflevering: business.

daag me uit

Future Shock: DDW

In Nederland zijn we gewend om met baksteen, staal en beton te bouwen. Goedkoop en handig, maar echt duurzaam is het niet. Houtbouwers hebben de toekomst. Maar volgens kunstenaar en theatermaker Lucas De Man moeten we verder gaan dan hout, radicaler zijn. Hij maakte voor de Dutch Design Week een paviljoen dat bijna volledig is opgetrokken uit biologisch afbreekbaar materiaal zoals hennep en paddenstoelen, om daarmee bezoekers, bouwers en bedrijven aan het denken te zetten. De Man vertelt erover in deze podcast.

Van het een kwam het ander: De dictator sliep op D-Day

In de vijfdelige online animatieserie 'Van het een kwam het ander' nemen drie jonge makers verrassende plotwendingen in de geschiedenis onder de loep. Zo kon Hitler D-Day niet meer stoppen omdat hij te laat wakker werd doordat hij een slaappil had genomen. Maar er was natuurlijk wel meer aan de hand. Lees en zie hier meer over de complexiteit van oorzaak en gevolg bij het beschrijven van de geschiedenis.

Langs de oevers van de Yangtze: Wuhan

In de eerste serie van Ruben Terlou in China reisde hij langs de oevers van de Yangtze. Zo kwam hij ook langs Wuhan, de stad die we inmiddels goed kennen als het epicentrum van het coronavirus. Leer in deze aflevering Wuhan kennen, waar Mao, de oprichter van de Volksrepubliek, veertig jaar na zijn dood nog altijd razend populair is.