groen blaadje met diepgang

, ilse van der velden

Dame van zekere leeftijd valt op jonge twintiger. De driedelige serie Leaving is menselijk drama over de complexiteit van de liefde.

Helen McCrory en Callum Turner

Helen McCrory en Callum Turner

Leaving
Canvas, 20.40-21.30 uur
Van Leaving, een driedelige serie van de Britse commerciële zender ITV, die momenteel groots investeert in tv-drama, mogen we wat verwachten; het script is van de bekroonde Londense toneelschrijver Tony Merchant.
De 45-jarige getrouwde Julie, zelf moeder van twee tieners, valt voor Aaron (overtuigend vertolkt door de 22-jarige Callum Turner), een werkloze twintiger die nog bij zijn ouders woont. In plaats van te blijven steken in een oppervlakkige oh la la-toestand over een ‘cougar’, stijgt Leaving daar ver bovenuit en vertelt in fraaie, kernachtige dialogen een mooi verhaal over de complexiteit van liefde en relaties. Pijnlijk is de scène waarin Aarons ouders onverwacht thuiskomen en op de trap de nieuwe geliefde van hun zoon treffen, die maar een paar jaar jonger is dan zijzelf. Waar de vader reageert met afwijzing, gaat de moeder in gesprek met haar zoon over zijn gevoelens en de liefde in het algemeen. Het zet haar aan het denken over haar eigen sleetse huwelijk. Menselijk en geloofwaardig, en dat geldt ook voor de serie als geheel. Grootste troef is Helen McCrory (Cherie Blair in de film The Queen, in het echte leven getrouwd met Homeland-coryfee Damian Lewis), als Julie.

advertentie