transfer voor cruijff

, jaap oostrom

Een Noord-Hollandse club wint vanavond de Johan Cruijff schaal en u kunt nu inzetten op het nieuwe voetbalseizoen.

Vorig jaar ging de schaal naar Eindhoven

Vorig jaar ging de schaal naar Eindhoven

Johan Cruijff schaal: AZ-Ajax
SBS 6, 19.30-21.55 uur

Het nieuwe voetbalseizoen trapt vandaag af met de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal tussen bekerwinnaar AZ en landskampioen Ajax. Voor de club uit Alkmaar is het na de winst in 2009 de tweede keer dat om deze prijs gestreden wordt. Ajax won de schaal zeven keer, maar verloor deze wedstrijd even zo vaak. Mochten de Amsterdammers vandaag winnen, dan zijn ze nog één schaal verwijderd van het huidige record van PSV. 
Ajax is vanavond de grote favoriet. De wedstrijd wordt gespeeld in de eigen ArenA en hoewel de hoofdstedelingen slechts 12.000 kaarten kregen toegewezen, zal er van neutraal terrein weinig sprake zijn. Bij AZ moet trainer Gertjan Verbeek net als vorig jaar een nieuw team zien op te bouwen. Vertrokken in 2012 nog sterkhouders als Rasmus Elm, Brett Holman en Niklas Moisander, deze zomer verloor de club het grootste talent van Nederland, Adam Maher, aan PSV en clubtopscoorder Jozy Altidore aan Sunderland. Bij Ajax is het op het moment van schrijven nog redelijk rustig op transfergebied. Bij de online bookmakers komt het verschil tussen AZ en Ajax tot uitdrukking met een quotering van ongeveer 1,5 bij winst van de Amsterdammers en rond de 5,5 bij Alkmaarse winst. Iedere ingezette euro op Ajax levert dus maar anderhalve euro op. 
Ook voor de landstitel van 2014 valt er met gokken op Ajax maar weinig geld te verdienen. Als de mannen van Frank de Boer voor de vierde keer op rij kampioen worden, verdubbelt u uw geld. PSV heeft een aantal spelers aan het buitenland verkocht en haalde daar Maher, Jozefzoon, Rekik, Bruma, Schaars en Arias voor terug. Op de goksites levert dat een quotering van ongeveer 3 op. Achter PSV valt een gaatje. Hoewel Feyenoord onder Ronald Koeman op de weg terug naar de Nederlandse top is, lijkt er bij de bookmakers nog niet al te veel vertrouwen. Wordt Feyenoord kampioen en heeft u een tientje op de Rotterdammers staan, dan staat u in mei met bijna 75 euro op de Coolsingel. FC Twente heeft na een dramatisch verlopen seizoen ook niet meer de status van topclub: bij een titel voor de Tukkers is iedere euro ruim veertien keer zoveel waard. 
Wilt u zo snel mogelijk miljonair worden? Cambuur of Go Ahead Eagles moet dan kampioen worden en u moet zo gek zijn daar 1740 euro op te zetten. Deze net gepromoveerde clubs zijn dan ook de grootste degradatiekandidaten van komend seizoen. De kans dat zij na een jaar de Eredivisie weer verlaten is dan ook een stukje groter.     
advertentie