herhaalrecept

, Nick Boers

Wij schrijven u een wekelijkse dosis huisartsenkomedie voor. Af te halen bij uw lokale apotheek.

De norse dokter (r)

De norse dokter (r)

Het recept van dokter Tinus
SBS 6, 20.00-20.30 uur
Dokter Tinus
SBS 6, 20.30-21.30 uur

Zegt u ‘ns ‘Aaa’. Ja, dat dachten we al. Een duidelijk geval van een crisisoverdosis. U heeft zeker te weinig zon gezien dit jaar? En veel te veel politiek gesteggel en economisch slecht nieuws? Voor dergelijke kopzorgen is maar één medicijn. Wij schrijven u een recept voor, voor frisse lucht en de gemoedelijkheid van het platteland. Op de televisie natuurlijk, dat begrijpt u. Nee, met die ziekenhuissoapkuur kunt u stoppen, we gaan het eens proberen met huisartsentragikomedies.
Let wel op, ze hebben bij de apotheek tegenwoordig verschillende merken: Robert, Deen en Tinus. Die laatste wordt weer in de markt gezet. Dat was vorig jaar ook een groot succes. Draait om een briljante, maar ook wat arrogante vaatchirurg die een bloedfobie heeft ontwikkeld en daarop aan de slag gaat als huisarts in een klein Brabants dorp.
Laat u daarbij niet afschrikken door de nukkige houding van de hoofdpersoon (Thom Hoffman). Dat hoort erbij. Robert is ook al zo’n licht ontvlambaar type. En misschien herinnert u zich Becker nog, die Amerikaan? Mannelijke huisartsen zijn blijkbaar wat onzeker, die moeten zich vaak laten gelden.
Wilt u iets zorgzamer, dan moet u toch voor de vrouwelijke Deen kiezen. Nee, de Lydie (‘met de assistente van’) hebben ze al een paar jaar geleden stopgezet. Niet getreurd, het typetje eigenwijze assistente met de grote mond blijft gewoon bestaan. Die van dokter Tinus heet Kim en helpt u zich graag thuis voelen met een bakje koffie.
Ziedaar gelijk het hoofdingrediënt van dit wonderlijke middeltje. In de wachtkamer van de huisarts is geen plek voor haast, drukte, smog of al die andere stedelijke symptomen. Daar word je nog hartelijk begroet, want zoals dat in een dorp hoort, kent iedereen elkaar. Je komt er graag, ook al ben je helemaal niet ziek.
Vandaag start een nieuwe dosis. Daarvoor krijgt u zelfs een kijkje in de keuken. Kijkt u het eens een tijdje aan en bel dan terug.
advertentie