lowlands 2013

lowlands 2013

Ook al is Lowlands 2013 al lang uitverkocht, thuisblijvers zitten goed bij de VPRO.

live concerten en hoogtepunten op 3voor12

Op 3voor12 is een groot aantal concerten live te bekijken en de redactie vat de hoogtepunten voor je samen in recensies en video's.
 
Bekijk hier bijvoorbeeld het stomende concert dat Seasick Steve vrijdag gaf - waarvoor hij bij wijze van presentje ex-Led Zeppelin-bassist John Paul Jones had meegenomen, het optreden van The Opposites, die het de grootste circle pit ooit op Lowlands veroorzaakten, en The Editors, die zich lijken om te vormen tot stadionact.

live op lowlands

op nederland 3

Op Nederland 3 doen we twee dagen lang verslag van de hoogtepunten van A Campingflight to Lowlands Paradise, gepresenteerd door Eric Corton, Roosmarijn Reijmer en Willie Wartaal. Met muziek van onder anderen Franz Ferdinand, Nick Cave & The Bad Seeds, Editors, Jake Bugg, Kendrick Lamar, Tom Odell, Major Lazer, Mister And Mississippi en Michael Kiwanuka.

Uitzendingen:
Zaterdag 17 augustus, ca.22.00 uur op Nederland 3
Zondag 18 augustus, ca. 22.15 uur op Nederland 3

op radio 6

Live festivalverslag vanaf het Lowlands-terrein in Biddinghuizen. Met vooral veel aandacht voor de optredende acts op het crossoverpodium Lima, met acts actief op het gebied van pop, soul, jazz en wereldmuziek. En ook opnames van soul- en jazzartiesten op andere podia. Hiernaast hoor je ook sfeerverslagen, interviews en sessies. Je hoort o.a. live Michael Kiwanuka, Maison de Malheur, Beans and Fatback, Seasick Steve en nog veel meer artiesten op het gebied van soul, world en crossover. Presentatie: Steef Cuijpers & Mijke van Wijk.

Zaterdag en zondag van 20.00-01.00, radio 6

documentaire life @ lowlands

In de documentaire Life @ Lowlands toont Lisa Boerstra de hete Lowlandseditie van 2012 door de ogen van festivalbezoekers en draait daarmee de voorpretmeter op tien. 

pioniers van de wetenschap op lowlands university 2013

Ook dit jaar geven Coolpolitics en Lowlands de beste wetenschappers een podium tijdens het Lowlands festival: Lowlands University! Drie dagen lang kunnen leergierige festivalgangers hun hart ophalen bij colleges over o.a. kwantumfysica, de werking van het brein, humanoïde robots, human rights en het kweken van hartjes. De professor als popster.

Wie komen er?
Pieter Jonker, hoogleraar Bio Mechanical Engineering en Vision Based Robotics, oud-minister en hoogleraar aan Tilburg University en de Universiteit van Amsterdam Ernst Hirsch Ballin, hoogleraar ontwikkelingsbiologie Christine Mummery, hoogleraar Quantum Transport Leo Kouwenhoven, emeritus hoogleraar Wijsbegeerte Hans Achterhuis, hoogleraar in de Grondslagen van de Wiskunde en Informatica Henk Barendregt. 

En ook dit jaar kun je natuurlijk na afloop alle colleges weer online terugkijken op wetenschap24.nl
Lowlands University: 16 t/m 18 augustus 2013 in de Echo-tent op Lowlands.

advertentie