de dictator van het jaar verkiezing

Word je ook gek van suffe lijstjes aan het einde van het jaar? Bureau Buitenland op Radio 1 voegt een tot nu toe veronachtzaamd onderdeel toe: de dictatorverkiezing.

Een deskundige jury onder leiding van hoogleraar Internationaal Recht Cees Flinterman zal uit een shortlist van maximaal zes kandidaten de ‘Dictator van het jaar 2013’ kiezen.

Luisteraars kunnen vanaf 30 december hun favoriete kandidaat per twitter nomineren op @bbvpro, liefst met een valide argument waarom degene in aanmerking komt. Naast Cees Flinterman zitten in de jury Bibi van Ginkel, verbonden aan Instituut Clingendael, en Alette Smeulers, hoogleraar criminologie aan de Universiteit Tilburg.

nominaties

In Bureau Buitenland, dat vanaf 2 januari voortaan elke dinsdag, woensdag en donderdag op Radio 1 is te beluisteren van 21.00 tot 22.00 uur, zullen `ambassadeurs’ het voor de kandidaten opnemen en beargumenteren waarom hun kandidaat in aanmerking komt voor de titel `Dictator van het jaar 2013’.

Het gaat nadrukkelijk om bijzondere verrichtingen in het afgelopen jaar en niet alleen om prestaties uit het verleden. Half januari zal de winnaar door de jury bekend worden gemaakt in Bureau Buitenland. De Dictator van het jaar 2013 krijgt een enkele reis Den Haag.