Op Instagram heeft hij ruim 120.000 volgers. Ramzan Kadyrov, de jonge alleenheerser van Tsjetsjenië, bespeelt de wereld met zijn mobiele telefoon.

Bijschrift Kadyrov: Assalamu alaikum! Goede dag lieve vrienden! Iedereen dank voor de hulp bij het kiezen van een naam voor ons veulentje! In overeenstemming met de meesten van jullie denk ik dat Alsakb de beste naam voor het beestje is #Chechnya #littlehorse #Alsakb

Tragische gebeurtenissen hebben plaatsgevonden in Boston. Mensen zijn gedood bij een terroristische aanslag. Wij hebben onze condoleances overgebracht aan de inwoners van de stad en aan het Amerikaanse volk. Vandaag melden de media dat Tsarnaev is gedood toen de politie hem probeerde te arresteren. Het was goed geweest als hij was gevangen en ondervraagd, zodat de omstandigheden en zijn mogelijke schuld hadden kunnen worden vastgesteld. Blijkbaar wilden de veiligheidsdiensten de samenleving kost wat kost op orde brengen.
Elke poging om een verband te leggen tussen Tsjetsjenië en de Tsarnaevs – als ze al schuldig zijn – is vergeefs. Zij groeiden op in de Verenigde Staten, hun gedrag en hun geloof is daar gevormd. De bron van dit kwaad moet gezocht worden in Amerika. De hele wereld moet strijden tegen terrorisme – wij weten dat beter dan ieder ander. Wij hopen dat alle slachtoffers zullen herstellen en samen met de Amerikanen rouwen wij.

Ik ben net uit de Centrale Republikeinse tandartsenpraktijk gekomen. We hebben daar de aller beste zorg en allerbeste tandartsen. Ik moest mijn tanden laten controleren, beetje schoon laten maken - maar men zei dat alles goed was en ik mocht naar huis. 

Bijschrift Kadyrov: President Vladimir Poetin geeft bijna vier uur lang antwoorden op vragen. Scherpe problemen op het gebied van de woonlasten, internationale politiek, de strijd tegen het terrorisme, de groei van de economie, defensieuitgaven, het steunen van de cultuur, de wetenschap, de kunst, sport… Geen minuut pauze, rust. Zelfs ik, terwijl ik bij het scherm zit, krijg honger, drink thee. We zouden allemaal een voorbeeld moeten nemen aan onze nationale leider, en de verantwoordelijkheid voor sociale problemen in de regio's op ons moeten nemen #Poetin #directelijn

Onze hooggewaardeerde gast Gerard Depardieu doet hier de groeten aan iedereen!' 

Simba