eye filmcafé: oktober

eye filmcafé: oktober

Elke tweede vrijdag van de maand organiseert radioprogramma De Avonden een talkshow over film in het EYE Filmmuseum. Deze maand ging het over seksverslaving en metallica in films. ook was Raymond Thiry te gast, en las Gerlinda Heywegen een column voor over La Vie d'Adele.

raymond thiry

De hoofdrolspeler van A Long Story en Wolf was te gast om te praten over het acteervak. Dankzij zijn karakteristieke gezicht kwam hij vaak in dezelfde rollen terecht - en in handen van de politie.

zijn hond was ook aanwezig

seksverslaafd

De laatste tijd komen er veel films uit over seks- en pornoverslaving, zoals Thanks for Sharing, Don Jon en Shame (2012). Floortje Smit vroeg verslavingsdeskundige Dick Trubendorffer waar die fascinatie vandaan zou kunnen komen: 

metallica in vrijetijdskleding

Lotje IJzermans sprak met Volkskrant journalist Robert van Gijssel over Through the Never, de nieuwe Metallicafilm die hij met de band in Toronto bekeek.

de male gaze

Is La Vie d'Adele wel lesbisch genoeg, of worden de meisjes te veel vanuit het verlekkerde-mannen-perspectief bekeken? Gerlinda Heywegen praat over de laatste film van Abdellatif Kechiche.

luister de hele uitzending

Meer horen? Het gehele EYE Filmcafé is terug te luisteren in het tweede uur van De Avonden:

kom langs

EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het programma wordt opgenomen op elke tweede vrijdag van de maand van 16.30 tot 17.30 in de Arena van EYE bar-restaurant en is later op die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op radio 6 bij VPRO De Avonden.

De volgende editie vindt plaats op 8 november.

advertentie