vpro op oerol

De VPRO is op Oerol. Iedere dag bij De Avonden op Radio 6 een reportage vanaf Terschelling. Met bijzondere toneel en muziekvoorstellingen, straattheater en ander leuks.

Ieder jaar is er op de zomerfestivals een aantal voorstellingen waarvan de naam rond zingt over het terrein en waarvan de kaarten in no time zijn uitverkocht. Hoe maak je die perfecte festivalvoorstelling? Dat vraagt Inge ter Schure deze week aan theatermaker Dette Glashouwer. Glashouwer won vorig jaar op De Parade de prijs voor de beste voorstelling van het festival. Dit jaar staat ze op Oerol met haar voorstelling Money Money Money en op De Parade met Dette Goes to Africa.

De overleden jazztrompettist Chet Baker is de inspiratiebron voor de Oerol-voorstelling Een Bebop verhaal van Lars Doberman, gemaakt door het collectief van Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Mattias van de Vijver, onder de hoede van Orkater. Met de muziek van Baker doen zij een ultieme poging de dolende mens weer te geven. Aan de ene kant kristal: poëtisch trompetspel, melancholie en jongensachtige schoonheid. Aan de andere kant rottend hout: verslaafd aan de verdoving. Door de goden gezegend met een gouden talent, maar te lui om zich te bewegen. Botte Jellema zag de voorstelling en spreekt de makers.

buiten spelen bij cultura

Op Cultura het volledige overzicht van Oerol-programmering bij de publieke omroep, aangevuld met uitzendingen over andere culturele festivals. 

advertentie