verdwijnen

Verhalen over mensen die de vurige wens hebben te verdwijnen en mensen die, ongewild, elkaar of zichzelf kwijtraken. Zondag 28 april - Radio 1, 18:15 uur

Luister hieronder de promo. Vanaf zondagavond is de gehele aflevering hier te luisteren.  

INTRO: Achter de horizon

Jan is 18 als hij uitkijkt over de Lek. Hij woont in een gelovige gemeenschap, waar mensen vooral geen plezier hebben, uit angst dat ze een zonde begaan. Die dag bij de rivier kijkt Jan naar de horizon. Hij beseft dat daar achter weer een horizon ligt en daar achter weer een. Zonder zijn ouders iets te zeggen, pakt hij zijn spullen bij elkaar en vertrekt. Sindsdien zorgt hij dat er altijd een nooduitgang is, voor het geval dat hij zich opgesloten voelt en weg wil uit zijn leven. Een verhaal gemaakt door Yula Altchouler. 

AKTE 1: One night, stiekem

Ze had het al lang geleden besloten: ‘Als ik ooit wat krijg, dan hoeft het voor mij niet meer ‘. Met het klimmen van de jaren wordt Lies steeds fermer in haar besluit en als de eerste ouderdomskwalen zich aandienen, gaat ze op zoek naar een uitweg. Lies is bijna 85 en vastbesloten om geen 86 te worden. Maar het is niet eenvoudig om te stoppen met leven als je nog gezond bent. Alleen al de praktisch kant is ingewikkeld. De Pil van Drion is er nog altijd niet, dus hoe kom je aan de juiste medicijnen? Niemand mag je helpen en weinig mensen zullen het begrijpen. En hoe reageren je kinderen? Een verhaal gemaakt door Eefje Blankevoort en Laura Stek.

One night stiekem is onderdeel van het project ‘Emancipatie van de dood’ i.s.m fotograaf Wouter Jansen. 

AKTE 2: Kim Se Kwang

Robert is voor het eerst alleen op reis en aanbeland in Zuid-Korea als hij een meisje ziet dat naar hem kijkt. Ze is slank, heeft lang zwart haar en een knap gezichtje. Voorzichtig proberen ze met elkaar te praten, maar ze spreekt weinig Engels. De volgende dag spreken ze af in het park en als ze ‘s avonds afscheid nemen, belooft Robert dat hij terug zal komen. Een jaar later zoekt hij haar op, samen met zijn vriend Jesse. Maar het weerzien verloopt anders dan verwacht. Een verhaal gemaakt door Yula Altchouler. 

AKTE 3: Luikje in mijn hoofd

Na een val op de fiets wordt wetenschapper Jan Bouman wakker in het ziekenhuis. Langzaam wordt duidelijk dat hij niet meer helemaal dezelfde is. Een verhaal gemaakt door René van Es. 

advertentie