Liefde en relaties in de Arabische wereld.

profiel

Naam: Senne Dehandschutter
Geslacht: man
Woonplaats: België
Zoekt: een vrouw, bij voorkeur uit Libanon, Tunesië, Palestina, Qatar of Egypte
Ik ben: een beetje timide, gevoelige jongen
Hobby’s: hou erg van reizen en me verdiepen in andere culturen
Jij bent: een leuke Arabische vrouw. Je moet wel openstaan voor andere culturen, zodat we samen kunnen ontdekken waar we elkaar kunnen vinden. En elkaar kunnen respecteren als we het niet eens zijn.

Verder ben ik nog niet zo ervaren met vrouwen uit deze culturen, maar gelukkig krijg ik raad van mijn goede vriend Majd Khalifeh. Als Palestijnse Belg is hij uitstekend op de hoogte van de verschillende culturen binnen de Arabische wereld en kan hij me gelukkig goed helpen. Bovendien heeft hij al een lieftallige vrouw, dus hij weet wat wel en niet kan. Of hoort. 

Senne (l) en Majid (r)

Arabische liefde
Canvas, 21.10-21.35 uur
De vijfdelige serie Arabische Liefde, van Senne Dehandschutter en Majd Khalifeh, is volgens hen géén datingprogramma. Hun uitgangspunt is de gedachte dat als iedereen op aarde een liefdesrelatie zou beginnen met iemand van een andere cultuur, dat de wereldvrede zou bevorderen. In vijf afleveringen kunnen we zien hoe liefde en relaties in vijf verschillende Arabische landen worden beleefd.
Dat de regels in het liberalere Libanon veel vrijzinniger zijn dan in het wahabitische Qatar is te verwachten, maar dat zelfs de effecten van nafluiten door mannen per land kunnen verschillen is handig om te weten. Nafluiten in Libanon levert je een klap op, in Egypte kom je ermee weg; daar mag een vrouw al blij zijn dat ze niet aangerand wordt.

Of Majd Senne uiteindelijk aan een vrouw weet te helpen laten de heren desgevraagd in het midden. Aan ‘kiss and tell’ doen ze, ook in België, niet.