p

cecile elffers

Jeroen Pauw moet het voortaan zonder Paul Witteman stellen. Vandaag is de eerste aflevering van zijn latenightshow Pauw.

'Met kijkcijfers ben ik niet zo bezig'

'Met kijkcijfers ben ik niet zo bezig'

Pauw
NPO 1, 23.00-23.55 uur
Pauw & Witteman is niet meer, maar vanavond begint Jeroen Pauw op hetzelfde tijdstip met zijn eigen dagelijkse talkshow: Pauw. En dat is niet gewoon P & W zonder W; er komt een nieuw decor en een nieuwe dynamiek, legt Jeroen Pauw aan de telefoon uit.
Een nieuwe dynamiek? Vertel!
‘Ik kan er niet al te veel over onthullen, omdat we nog van alles aan het bedenken en aan het regelen zijn. Maar wat vaststaat is dat er meer wisselingen zullen zijn aan tafel; de gasten blijven niet meer per definitie de hele uitzending zitten. Ook komt er af en toe muziek en andere optredens. De sfeer wordt warmer dan bij P & W: geen glas en staal meer, geen felle lampen, maar gedempt licht. Een beetje zoals een lounge in Havana. Denk: sigaren en rum. Zonder dat dat overigens afdoet aan de scherpte van de journalistiek. De opdracht van dit programma is, net als bij P & W, het gesprek van de dag en de waan van de week. Maar het mag ook gezellig zijn. Of dat je een gesprek hebt waarvan je denkt: dit gaat eigenlijk nergens over, maar het is wél leuk.’
Hoe vind je het om na acht jaar P & W alleen verder te gaan?
‘Het hing al langer in de lucht, Paul en ik hadden al vaker gezegd: misschien wordt dit ons laatste seizoen. En natuurlijk denk je als duopresentator weleens: zelf had ik die vraag anders gesteld. Nu Paul heeft besloten te stoppen en ik weet dat ik solo doorga, merk ik dat ik daar steeds meer zin in krijg. Of ik Paul ook zal missen? Dat moet nog blijken; een man weet pas wat-ie mist, hè... Nou ja, je kent het liedje.’
Hoe ga je met Pauw winnen van Humberto Tans show op RTL 4?

‘Niet per se op kijkcijfers, daar ben ik niet zo mee bezig. Maar wel op de beste gast, de vrouw of man van de dag. Die moet wel bij ons – of ik bedoel natuurlijk nu bij mij – aan tafel zitten. En het programma moet werken. Als het ’t niet is, en het ook niet wordt, dan stopt het vanzelf. Maar ik hoop dat ik de komende jaren zoet ben met Pauw. Want voor een interviewer is dit toch wel de mooiste baan die je kan hebben.’ 

advertentie