dubbele moraal op de cover

Deze cover werd gemaakt door Krista van der Niet.
Sletvrees? is de nieuwe documentaire van Sunny Bergman en gaat over de dubbele moraal ten aanzien van vrouwelijke seksualiteit. Vrouwen met veel seks zijn een slet, mannen die hetzelfde doen zijn cool. Toch zien we vrouwen graag als sexy en aantrekkelijk.

Nou, bedenk daar maar eens een coverbeeld bij. Krista kreeg de opdracht om een beeld te maken met lingerie maar zonder mensenvlees. We belden en mailden over het onderwerp en kwamen uiteindelijk op dit (prachtig door Krista in beeld gebrachte) duel tussen de witte onderbroek en de jarretel.

 

Deze VPRO Gids cover genomineerd

De jury van de Nationale Coverdag heeft de nominaties bekendgemaakt van de jaarlijkse tijdschriftawards, de Prix de C’Oeuvre en Cover van het Jaar. Voor de Cover van het Jaar zijn genomineerd: BoerenBusiness, Linda Mode, de Varagids, de VPRO gids en Vrij Nederland.

Voor de Prix de C’Oeuvre, prijs voor het blad met het meest constante coverbeleid door de jaren heen, zijn genomineerd: Frame, Happinez, Linda, PS Parool en Volkskrant Magazine.

Op 22 mei worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Nationale Coverdag. Tot die tijd kan er gestemd worden op de beste Cover van het Jaar.