Het allerbeste, tofste, meest ontroerende en bizarre van radio en tv en web - vpro.nl gaat gidsen door het media-aanbod.

less is more

vpro.nl gaat schaarste creëren. Niet alleen omdat dat lekker dwars is op het overvloedmedium internet, maar vooral omdat alleen het media-aanbod van de VPRO zelf al te groot om bij te houden: wekelijks zo’n 25 uur radio en 15 uur tv. Dit gaan we behapbaar maken. Zo wordt de radioweek samengevat in de zes minuten podcast Ongehoord en gaan we dagelijks tippen over bijzondere programma’s die je niet mag missen. Makers zullen de keuzes motiveren en met regelmaat een kijkje in de keuken geven om te laten zien hoe programma’s tot stand komen. Vpro.nl gaat ook gidsen buiten het eigen media-aanbod. Naar festivals die de moeite waard zijn, langs dwarse denkers en doeners en creatieve jonge makers.  

smaakmakers

Wim Brands die vertelt over het boek dat je beslist moet lezen, Gerhard Busch die filmtips geeft en Tim den Besten die in de wereld van lowbudget-televisie duikt – de VPRO heeft heel wat persoonlijke gidsen in huis met passie en kunde over alles wat kek en interessant is. Of het nu muziek, buitenlandse ontwikkelingen of absurde humor betreft, de smaakmakers van vpro.nl gaan zich dagelijks een weg banen door de chaos van het grote aanbod: alleen de krenten uit de pap. Iedere dag van de week op vpro.nl een nieuw filmpje met de smaakmaker van de dag. 

makers van morgen

Wie zijn de makers van morgen? De VPRO is er voor de creatieve klasse. Veel VPRO-leden verdienen geld met hun creativiteit. Dat dit in het huidige tijdsgewricht uitdagend is, is evident.

Vpro.nl gaat tweewekelijks jonge, bevlogen en creatieve makers in kaart brengen met vernieuwende ideeën en slimme productiewijzen om nu en in de nabije toekomst geld te verdienen met het creatief zijn. Kunstenmakers uit alle mogelijke disciplines, veelbelovende en vernieuwende technerds en dwarse kruisbestuivers. 

ongehoord

In zes minuten de hoogtepunten uit het totale VPRO radio-aanbod van de week – hoe ideaal zou dat zijn? Vpro.nl gaat dit aanbieden met de podcast Ongehoord. Met afleveringen op thema; geen onsamenhangende puzzelstukken maar een boeiend, meeslepend en op zichzelf staand verhaal. Wie geen tijd heeft om volledige radiouitzendingen te luisteren, is vanaf nu toch bij met het beste van het beste.